Руските полицаи неведнъж бяха атакувани от участници в несъгласуваните протестни

...
Руските полицаи неведнъж бяха атакувани от участници в несъгласуваните протестни
Коментари Харесай

Лавров: Действията на руската полиция са несравними с жестокостите в ЕС и САЩ

Руските служители на реда нееднократно бяха атакувани от участници в несъгласуваните протестни акции. Техните дейности, обаче, са несъпоставими с деянията на свирепост при сходни случаи в страни от Европейския съюз и Съединени американски щати, съобщи министърът на външните работи на Русия. Той даде конференция след края на договарянията с висшия представител на Европейски Съюз по външна политика и политика за сигурност, предава ТАСС.
Москва е изпратила в Брюксел фрагменти, запечатали грубо отношение на полицията в Европа и Съединени американски щати, директно преди визитата на Борел в Москва. На тях може да се види по какъв начин полицейски джип минава през телата на налягали по земята протестиращи в Съединени американски щати.
„ Подобно нещо у нас не се е случвало. По време на последните демонстрации в Русия полицейските чиновници бяха нападани неколкократно и не използваха никакви специфични средства, в това число сълзотворен газ. използваха протестиращите против служителите на реда ”, акцентира министърът.
 Борел: Стената безмълвие сред Европейски Съюз и Русия не е излаз Борел: Стената безмълвие сред Европейски Съюз и Русия не е излаз
Отношенията сред Русия е Европейския съюз сега са напрегнати, в това число и поради обстановката към Алексей Навални. Независимо о...
Лавров показа, че по време на вчерашния си диалог с американския държавен секретар Антъни Блинкен го е попитал дали има информация, къде се намират арестуваните към 400 индивида по време на събитията в Капитолия.
В Европа също има доста обстановки, „ когато съдиите биват обвинени, че вземат политизирани решения ”. Той загатна процеса против трима обвинени в Испания, наказани на 10 и повече години затвор поради организацията на референдума в Каталуния. Според Лавров, правосъдните управляващи в Германия и Белгия са поискали от Испания да анулира политизираното решение, само че отговорът на Мадрид е бил, че страната има лична правосъдна система и никой не следва да се съмнява във взетите решения в техните съдилища и съгласно тяхното законодателство.
„ Това е същото, което и ние желаеме от Запада в духа на реципрочност ”, акцентира дипломатът.
По-рано министърът разяснява едностранното отразяване на събитията в Русия от западните медии. Москва е подготвила видеоматериал за метода, по който биват смазвани противозаконните акции на Запад и по какъв начин реагира съветската полиция на нарушаванията на закона. Той ще изпрати този материал на Борел, с цел да се запознае за метода, по който от Москва наподобява обективната картина, формирана въз основата на съответни обстоятелства и от двете страни, а освен на голословни изказвания. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР