Руските окупатори подготвят нови обстрели срещу Запорожката АЕЦ и други

...
Руските окупатори подготвят нови обстрели срещу Запорожката АЕЦ и други
Коментари Харесай

Украинското разузнаване: Русия подготвя хуманитарна криза в Украйна чрез атаките срещу АЕЦ и ТЕЦ

Руските окупатори приготвят нови обстрели против Запорожката АЕЦ и други обекти от енергийната инфраструктура, като възнамеряват да предизвикат филантропична рецесия в Украйна пред наближаващата зима, заяви Укринформ.

Другата цел на офанзивите е Украйна да не може да изнася сила за Европейски Съюз и да помогне за справяне с рецесията през зимата.

" За страдание към този момент може да приказваме освен за Запорожката АЕЦ. Руският агресор систематично, методично обстрелва цялата енергийна инфраструктура на Украйна и това, абсолютно, може да повлияе и на други атомни обекти, на други атомни централи. " – показва формалният представител на Главното ръководство на украинското военно разузнаване Андрий Юсов.

По думите му, разузнаването разполага с информация, че окупаторите приготвят нови провокации и обстрели против Запорожката АЕЦ.

" Има информация за избрана подготовка на следващи провокации и обстрели против Запорожката централа… Личният състав на агресора има проект за престояване в укритието по време на своите сигнали  (за лични акции против централата – б.р.), има  преместване на техника, има систематична активност за разваляне на електропроводите, съединяващи Запорожката АЕЦ с украинската електропреносна система – те останаха единствено няколко. В края на краищата към този момент видяхме последствията от предходните обстрели против централата и освен от обстрелите. " – споделя още той.

Юсов акцентира, че става дума за систематичен нуклеарен тероризъм, гнет против локалното население и гражданския личен състав на централата.

" Фактически държава-терорист завзе нуклеарен обект и, виждайки избрана безотговорност от страна на интернационалната общественост, в този момент мащабира тази история върху цялата енергийна система на Украйна, подготвяйки по този метод откровена филантропична злополука и рецесия в навечерието на зимата. " – показва той.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР