Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели

...
Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели
Коментари Харесай

Пеевски към Мицкоски: От вас се очаква да изпълните коректно договора, България направи изключително много

Няма да допуснем България да бъде използвана за вътрешнополитически цели в Северна Македония. Това декларира ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски в публикувана от партията позиция.

" Думите на водач на партия с искания от прилежащата ни страна, че ще чака “по-разумен министър председател ” са безусловно неприемливи и неприемливи. Няма опрощение Северна Македония да бъде отклонена от евроатлантическия си път ", споделя Пеевски и се обръща непосредствено към ръководителя на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски:

" Искам да се обърна към господин Мицкоски - Няма да има български министър председател, който ще тръгне против ползите на България. От вас се чака да извършите правилно контракта, подписан с България. Напомняме, че като страна България направи извънредно доста с поддръжката си за Северна Македония, чието място би трябвало да бъде като член на Европейски Съюз ", споделя Пеевски.

БГНЕС напомня, че Християн Мицкоски сподели, че не има вяра Договорът за другарство и добросъседство с България да е „ същинският развой “ на присъединение на РСМ към Европейския съюз. Той отговори на Главчев, който на 9 май изясни, че София няма да прави повече отстъпки към Скопие.

БГНЕС напомня още, че ВМРО-ДПМНЕ нанесе тежка загуба на до момента ръководещия Социалдемократически съюз (СДСМ) на парламентарния избор. Формацията на Мицкоски ще има 58 депутати в 120-местното македонско Народно заседание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР