Руските окупатори използват малолетни украински деца, за да изследват позициите

...
Руските окупатори използват малолетни украински деца, за да изследват позициите
Коментари Харесай

Руснаците използват малолетни украински деца, за да изследват позициите на военни в Украйна

Руските окупатори употребяват малолетни украински деца, с цел да изследват позициите на военни в Украйна. Това предизвестява Службата по сигурността на Украйна.

Апелът е към всички родители - да бъдат бдителни за кореспонденцията и контактите на децата си.

" Врагът не познава правила и морални бариери, без подозрение въвлича младежи в кървавите си проекти. В Харков окупаторите са осъществили контакт с малолетно момче посредством Telegram-messenger. Руснаците му дават обещание пари против информация за позициите на въоръжените сили на територията на града ", написа в известието на Службата за сигурност.

Информират също, че в Луганска област двама съветски военнослужещи непосредствено предложили на 16-годишно момче пари в подмяна на информация за местоположението и маршрутите за пренасяне на военните. Казали му, че е невръстен и нищо няма да му се случи.

" Благодарение на намесата на украинските сили за сигурност момчетата нямаха време да предадат информация на врага. В момента се преглежда въпросът за опцията за привличане на нарушителите към наказателна отговорност ", прецизират от Службата за сигурност.

Съветват родителите да наблюдават децата им с кого приказват, споделят в обществените мрежи, както и за смяна в държанието им.

" По време на война детската лековерност може да докара до покруса. В последна сметка окупаторите могат да въвлекат малолетни даже в терористични офанзиви, диверсии, предизвикателство на пожар и други тежки закононарушения, способни да убият доста хора ", написа още в известието, съобщи BG ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР