Руските медии съобщават за опит за десант на украински войски

...
Руските медии съобщават за опит за десант на украински войски
Коментари Харесай

Русия: украински войски се опитаха да нахлуят в Енергодар

Руските медии оповестяват за опит за десант на украински войски тази нощ край Енергодар, следена от Русия част на Запорожка област, която приковава и интернационалното внимание заради намиращата се в региона АЕЦ - най-голямото нуклеарно оборудване в Европа.

За Интерфакс ръководителят на администрацията на града Александър Волга оповестява, че опитът на украинците да навлязат на територията е отхвърлен.

От думите му излиза наяве, че е имало опит да пробив от Никопол, Днепропетровска област, в посока Каменка-Днипровска , на към 10 км от Енергодар.

Той показва и че преди този момент украинските военни са нанесли артилерийски удар по електропреносната мрежа в подстанция Лъч. Волга рапортува, че мрежите са към този момент ремонтирани.

Енергодар обаче остава без електрозахранване.

Това е третият опит за десант на украински десантни войски край Енергодар от началото на септември. По информация на съветските медии предходните опити са били направени през нощта на 1 и 3 септември. Според съветското министерство на защитата задачата е била да се превземе Запорожската атомна електроцентрала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР