Руските изтребители Су-35 са по-малко склонни да тормозят американските дронове

...
Руските изтребители Су-35 са по-малко склонни да тормозят американските дронове
Коментари Харесай

Американските F-35 са принудили руските Су-35 в Сирия да летят далеч от щатските дронове MQ-9 Reaper

Руските изтребители Су-35 са по-малко склонни да тормозят американските дронове MQ-9 Reaper в Близкия изток. Длъжностни лица изясняват това с идването на изтребителите от пето потомство F-35 Lightning II в региона, написа Gagadget.com, представен от организация Фокус.
 
Изтребителите от пето потомство бяха изпратени в района дружно с военни кораби на фона на агресивното държание на Иран в Персийския залив. Високопоставен чиновник на Министерството на защитата съобщи, че F-35 имат разнообразни функции. Бойните самолети летят към Персийския залив и извършват задачи в Сирия.
 
Руските самолети са спрели да нападат американски дронове MQ-9 Reaper с топлинни клопки след идването на F-35. Преди това Су-35 съумяха да повредят по този метод два БПЛА с период от няколко дни.
 
Между другото, неотдавна съветското министерство на защитата се оплака от агресивното държание на F-35 Lightning II. Съединени американски щати отхвърлят обвиняванията. Освен това преди няколко дни руснаците обявиха, че MQ-9 се е доближил рисково покрай Су-35. Но министерството на защитата не даде никакви доказателства отвън думите.
 
В същото време Пентагонът отхвърля да разяснява публично аргументите за намаляването на агресивното държание на съветските самолети. Миналата седмица да вземем за пример Сабрина Сингх, заместник-говорител на Министерството на защитата на Съединени американски щати, посъветва да се приказва с съветски водачи, с цел да се схванат аргументите.
 
Централните военновъздушни сили на Съединени американски щати имат четири ескадрили в района: две F-16 Fighting Falcon и по една F-35 Lightning II и A-10 Thunderbolt II. Изтребителите от пето потомство F-22 Raptor от дълго време са напуснали Близкия изток.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР