Руските депутати одобриха на първо четене проектобюджет за 2024-2026 г.,

...
Руските депутати одобриха на първо четене проектобюджет за 2024-2026 г.,
Коментари Харесай

Руският парламент одобри 70% увеличение на военните разходи

Руските депутати утвърдиха на първо четене проектобюджет за 2024-2026 година, в който се планува нарастване от близо 70% на военните разноски за идната година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Агенция Франс Прес това е индикация, че Кремъл преориентира цялата си политика към войната в Украйна.

В Думата (долната камара на съветския парламент) 320 депутати гласоподаваха " за " тригодишния бюджет, а 80 гласоподаваха " срещу ". Според Франс прес проектобюджетът е бил показан в резюме и не е имало действителни диспути по него.

Сериозното нарастване на военните разноски демонстрира решимостта на Москва да продължи войната си в Украйна макар високата човешка и икономическа цена, която заплаща за нея, отбелязва Агенция Франс Прес.

Руското държавно управление не крие желанията си.

Бюджетът за 2024 година " е ориентиран към нашата съществена задача: да подсигуряваме успеха си ", сподели през днешния ден финансовият министър Антон Силуанов в Народното събрание, преди гласуването на проектобюджета.

" Всичко за фронта, всичко за успеха! ", съобщи Леонид Слуцки, ръководител на националистическата Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР) и на комисията по външни работи в Думата.

В края на предишния месец Кремъл съобщи, че е " безусловно належащо " да бъдат увеличени военните разноски поради обстановката със сигурността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР