Руските атомни подводници се въоръжават с последно поколение торпеда „Ихтиозавър“.Обещаващи

...
Руските атомни подводници се въоръжават с последно поколение торпеда „Ихтиозавър“.Обещаващи
Коментари Харесай

Руските атомни подводници се въоръжават с последно поколение торпеда „Ихтиозавър“

Руските атомни подводници се въоръжават с последно потомство торпеда „ Ихтиозавър “.

Обещаващи електрически торпеда УЭТ-1 „ Ихтиозавър “ през идващите години ще влязат на въоръжение в съветски атомни подводници от редица планове, заяви за ТАСС източник във военно-промишления комплекс. „ В близко бъдеще се възнамерява оборудването на някои планове на атомни подводници с най-новите торпеда УЭТ-1 “, споделя източникът.

Събеседникът на организацията отбелязал, че процесът по преоборудване на съветски атомни подводници с най-новите торпеда ще стартира, откакто те бъдат изцяло оборудвани в дизел-електрически подводници от видовете „ Варшавянка “ (проект 636.3) и „ Лада “ (проект 677).
свързани новини6891на 09.01.2022
ТАСС нямала публична информация по този въпрос. Агенцията заяви, че производството на торпеда УЭТ-1 ще се усили от 2023 година През 2018 година беше обявено, че до 2023 година съветското министерство на защитата ще закупи 73 електрически торпеда от този вид.

УЭТ-1 е ново универсално електрическо торпедо с диаметър 533 мм с усъвършенствани бойни и механически характерности. То ще размени остарялото електрическо торпедо УСЭТ-80. Торпедото има по-висока скорост и по-добро разкриване на подводни цели. Сред характерностите на новия артикул е опцията за разкриване на следите на надводните кораби и опцията за гладко контролиране на скоростта.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР