Руски войски в Украйна са понесли големи загуби и частично

...
Руски войски в Украйна са понесли големи загуби и частично
Коментари Харесай

Украйна: Руски войски частично се изтеглят, понесли са големи загуби


Руски войски в Украйна са понесли огромни загуби и отчасти се изтеглят, твърди украинският Генерален щаб. Съединени американски щати приказват за висок дял нефункциониращи съветски ракети. На места " фронтовата линия на практика е замръзнала. "

оповестява за нахлуване над съветски военни кораби в обсаденото пристанище на Бердянск. Украинският общоприет щаб разгласи през нощта във Facebook, че съветският десантен транспортен съд " Саратов " е бил премахнат, а други два десантни кораба " Новочеркаск " и " Цезар Куников " са били развалени. На фотоси, оповестени в ранните часове на петък, се вижда пламнал огромен боен съветски транспортен съд.

Същевременно Украйна оповестява за ракетни набези край град Днепър. Две ракети са били изстреляни против украински военни елементи. Броят на убитите и ранените към момента е неразбираем. Днепър е четвъртият по величина украински град и се намира в източната част на страната - западно от областите, следени от 2014 насам от проруските сепаратисти.

И от другата страна идват известия за набези: дребният град Солоте в региона Луганск е бил обстрелван от украинската войска, оповестяват сепаратистите. Те настояват, че при нападенията е била развалена жилищна постройка. Тя е била ударена от четири гранати с диаметър 122 мм. Информациите не са доказани от самостоятелна страна.

Директорът на Международната организация по атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси заяви, че в Чернобил съветските войски още веднъж са обстрелвали обекти наоколо до някогашната АЕЦ. Конкретно става въпрос за украински контролни пунктове в град Славутич. Гроси е получил информацията от украинската Служба за атомна сила. Нападенията заплашват " къщите и фамилиите на личния състав на някогашната АЕЦ, както и нуклеарната и радиактивната сигурност ", споделят от Киев. В дребния град Славутич живеят към 25 000 души, доста от които работят наоколо до някогашната електроцентрала.
Редакцията предлага
Руски войски се изтеглят от Украйна

Руски войски отчасти са се изтеглили от североизточната част на Украйна. Генералният щаб на Украйна твърди, че въпросните войски са изгубили повече от половината си личен състав и към този момент са минали съветската граница. Руската войска обаче към момента блокира втория по величина украински град Харков, както и огромния град Суми. В Исюм, област Харков, руснаците се приготвят за нова атака.

Според Олексий Арестович, консултант на украинския президент Зеленски, в доста сфери съветската войска няма задоволително запаси, с цел да продължи с нападенията. " Фронтовата линия сега на практика е замръзнала. В доста области врагът не разполага със средства, с цел да продължи напред. " Руските войски имат проблеми с набамянето на материали - гориво, боеприпаси и други. " Те са голи и боси окупатори ", споделя Арестович.

Според данни, оповестени от американски специалист по защитата, до 60% от някои съветски ракети с точно ръководство, употребявани във войната против Украйна, не действат. Пред организация Ройтерс трима сътрудници на американското министерство на защитата, които имат достъп до информации от тайните служби, споделят, че делът на нефункциониращите ракети е друго висок при обособените типове. Според един от специалистите, дневно сред 20% и 60% от боеприпасите с точно ръководство отхвърлят. Става дума за най-различни проблеми: от ракети, които не могат да бъдат изстреляни, до такива, които не експлодират при конфликт с обект. Американските специалисти обаче не дават информации за прицините и не дават доказателства за изнесените от тях информации. Агенция Ройтерс не е верифицирала данните.

Размяна на военнопленници

Междувременно Русия и Украйна са разменили военнопленници, осведомят и двете страни. " В замяна на 10 хванати окупатори ние си върнахме 10 наши бойци ", заяви украинската вицепремиерка Ирина Верещук във Facebook. Става дума за " първата същинска замяна на военнопленници " от началото на съветската атака преди месец. По украински данни, Украйна е върнала на Русия и 11 цивилни съветски моряци, които са били избавени от потопен транспортен съд край Одеса. В подмяна в Украйна са били върнати 19 украински моряци, които са били пленени от руснаците. Кремъл потвръди информациите за броя на разменените военнопленници. В сряда вечерта съветското външно министерство беше съобщило, че към този момент са се провели две замени на военнопленници, само че без да посочва съответни елементи.

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски, която са оказали през първите четири седмици то войната. По думите му украинските бойци са съумели да възпрат врага. Във вечерното си видеообръщение той акцентира, че милиони украинки и украинци, които вършат всичко допустимо за успеха на Украйна и за мира, заслужават медал. " Благодаря на всеки един и всяка една от тях ", сподели Зеленски.

Европейски Съюз: Русия прави военни закононарушения в Украйна

Европейският съюз упреква Русия, че прави военни закононарушения в Украйна. Русия атакува цивилното население и се цели в лечебни заведения, учебни заведения и бункери, се споделя в декларация на срещата на върха, оповестено рано в петък, 25 март. " На тези военни закононарушения незабавно би трябвало да бъде комплициран край. " В заключителната декларация на срещата се споделя, че съветската експанзия в Украйна нарушава мощно интернационалното право и води до многочислени жертви и ранени измежду цивилното население. Виновниците за това и техните помощници ще бъдат сложени под отговорност в сходство с интернационалното право..

По време на срещата на върха на Европейски Съюз бе реализиран консенсус към основаването на фонд за финансова поддръжка на Украйна. " Имайки поради разрушенията и големите загуби, зародили в Украйна около военната агрусия на Русия, Европейски Съюз се задължава да поддържа украинското държавно управление при възобновяването на демократична Украйна след края на войната. " За набиране на средствата ще бъде свикана донорска конференция.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Ярославна, на 83, от Киев: " Защо би трябвало да преминавам и през това? "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР