Руски войник, пленен от украинските сили след инвазията в Украйна,

...
Руски войник, пленен от украинските сили след инвазията в Украйна,
Коментари Харесай

Пленени руски войници: Ако се върнем в Русия, ще ни застрелят

Руски боец, покорен от украинските сили след нашествието в Украйна, твърди, че Владимир Путин е подготвил „ отряди на смъртта” за дезертьорите, които не желаят да вземат участие в тази брутална война. Друг боец твърди, че неговите родственици към този момент са организирали погребението му, съобщи The Telegraph.

Той твърди, че бойци, които са били пленени в Украйна, също ще бъдат убити, в случай че един ден се завърнат във федерацията (било то при замяна на военнопленници). Пленен в Украйна съветски боец, поискал анонимност, споделя, че командирите са иззели телефоните на съветските военнослужещи, с цел да нямат никакъв достъп до информация и вести за войната.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, започвайки пълномащабна война. В Русия обаче тази дума е неразрешена и вместо нея се употребява „ специфична военна операция”. По съветските малките екрани има тотална цензура за протичащото се в Украйна и военните закононарушения, които прави съветската войска. Много от пленените съветски бойци декларират, че им е било казано, че влизат в Украйна като „ миротворци”, с цел да „ освободят Украйна от нацистите”.

Други споделят, че военните им командири са им заповядвали да стрелят по невъоръжени цивилни жители. „ В Русия към този момент ни считат за мъртви. Моите родственици са организирали погребението ми. Ако още веднъж се прибера в Русия, ще бъда убит от моите хора”, сподели съветски боец. Владимир Путин не има вяра в личната си войска и прибягва до сталинистки способи за надзор на бойците. Руските бойци в Украйна осъзнават, че са надалеч от „ миротворческата мисия”, която им е била казана първоначално. Според анализатори бойците на РФ са все по-деморализирани за воденето на тази война.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР