Руски учени откриха повече от 20 вида микроорганизми по вътрешната

...
Руски учени откриха повече от 20 вида микроорганизми по вътрешната
Коментари Харесай

Откриха опасни бактерии на Международната космическа станция

Руски учени откриха повече от 20 типа микроорганизми по вътрешната повърхнина на блока " Заря " на интернационалната галактическа станция след няколкогодишни проучвания, заяви ТАСС. Сред тях има евентуално патогенни бактерии и плесени.

Модулът е екологична ниша, в която живеят бактерии и микроскопични форми на гъби. Като главно местообитание те употребяват декоративните и конструкционните материали.

За проучването на Института по медико-биологически проблеми към Руската академия на науките са взети проби от МКС, които са доставени на Земята. За три години са взети повече от 200 проби. В 34 % от тях са открити бактерии, а в 3 % - гъбички.

" При 5 % от пробите с съществуване на бактериална микрофлора и 100 % от пробите с съществуване на гъбична микрофлора има превишаване на общоприетия индикатор ", прецизират от института.

Учените са разкрили по-специално грам-положителни коки, спорообразуващи бактерии, грам-отрицателни аеробни или факултативни аеробни бактерии. Сред тях са Staphylococcus aureus, Streptococcus sp., които могат да провокират инфекции и спорообразуващи бацили.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР