Руски туристи в съседна Турция щурмуват първо аптеки, а едва

...
Руски туристи в съседна Турция щурмуват първо аптеки, а едва
Коментари Харесай

Руснаци масово купуват лекарства от Турция

Руски туристи в прилежаща Турция щурмуват първо аптеки, а едвам по-късно се любуват на ваканцията, откри инспекция на турските медии, съобщи БНР. Причината е в доста по-ниските цени на медикаментите - бранш, който страда от наложените от Запада наказания против Русия.

Между 20 и 40 % са поскъпнали медикаментите в Русия след началото на войната в Украйна, сочи съветската статистическа работа " Росстат ", само че по-големият проблем е дефицитът на дефинира лекарства. Заради засиленото търсене от съветските туристи към 5-звездните хотели на брега на Егейско и Средиземноморе бяха отворени редица нови аптеки, оповестява вестник " Хюриет ".

В курортите Анталия и Мугла фармацевтите към този момент са се научили кои са турските еквиваленти на съветските медикаменти. Най-търсени са антидепресанти, болкоуспокояващи и медикаменти за диабет.

Някои руснаци, които желаят да създадат ваканцията си по-евтина, прибягват до обществените медии. Там афишират, че ще пътуват до Турция и търсят контакт с хора, нуждаещи се медикаменти и се надяват по този метод да покрият разноските за почивката.

А съветските медии оповестяват, че митническите служби в Русия просто пренебрегват медикаментите в куфарите на завръщащите се руснаци.

Между януари и юли 2 милиона и 200 хилясди руснаци са посетили Турция. За съпоставяне предходната година техният брой за същия интервал е бил 1 милион и половина. А Анталия е най-любимото място на руснаците - единствено от 1-ви до 17 август там са били 524 хиляди руснаци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР