Руски туристи на ски почивка ще са първите чужденци, които

...
Руски туристи на ски почивка ще са първите чужденци, които
Коментари Харесай

Забравете Алпите: Руснаците тръгват на ски туризъм в... Северна Корея

Руски туристи на ски отмора ще са първите чужденци, които ще прекарат ваканцията си в Северна Корея от януари 2020 година насам, оповестява АП.

Пътуването, за което се похвали дори организация ТАСС, идва след тежък локдаун в КНДР и е показателно за затоплящите се връзки сред Москва и Пхенян. То обаче изненада наблюдаващите, които чакаха първите пост-COVID туристи в КНДР да са от Китай - страната, която досега беше непосредствен съдружник на режима на Ким Чен Ун.
 Какви са цените на съществени храни и алкохол в недостъпната Северна Корея
Какви са цените на съществени храни и алкохол в недостъпната Северна Корея

Най-евтина е локалната водка, не по този начин стоят нещата с цената на олиото

Според съветската държавна осведомителна организация, екскурзията стартира на 9 февруари с обиколка на Пхенян и по-късно ще продължи в най-модерния ски курорт в източната част на Северна Корея - в прохода Масик. От дописката на ТАСС се схваща, че туристите са от далекоизточния Приморски край, а пътуването им е уредено от локалния губернатор при пътуването му в КНДР през декември.

Почивката коства 750 $ на човек.

Това е първото цивилно изражение на новото другарство сред Путин и Ким. Северна Корея от месеци доставя съветската войска със снаряди за акцията ѝ в Украйна, а в подмяна евентуално получава достъп до галактически технологии.
 Ще стане ли Северна Корея новият
Ще стане ли Северна Корея новият " огромен боен цех " на Русия

Значението на визитата на Ким Чен-ун в Русия

КНДР последователно излиза от изолацията, самоналожена по време на епидемията от ковид. Мерките в страната бяха едни от най-строгите в света - евентуално от опасения, че здравната ѝ система не би издържала огромен брой заболели.

Според южнокорейските служби, стопанската система на Севера се е свивала всяка година сред 2020 година и 2022 година и неговият Брутният вътрешен продукт през 2023 година е бил с 12% по-малък от този през 2016 година
 Северна Корея, чиято търговия възлиза на $1 милиард, в това число с две европейски страни
Изолираната страна, чиято търговия възлиза на $1 милиард, в това число с две европейски страни

Както вносът, по този начин и износът за страната са намалели през годините - наклонност, почнала още преди пандемията

" За КНДР туризмът е най-лесният метод за набиране на западна валута с оглед наложените наказания ", разяснява пред АП някогашният президент на Корейския институт за национално обединяване в Сеул Кох Ю-Хуан. Според него Пхенян евентуално ще допусне и китайски туристи.

Те са доста по-голям източник на доходи - преди пандемията те съставляваха 90% от задграничните гости. През 2019 година общо към 300 000 туристи посетиха КНДР и ѝ донесоха сред 90 и 150 млн. $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР