Руски съдилища произнесоха първите присъди на граждани, обвинени в ЛГБТ

...
Руски съдилища произнесоха първите присъди на граждани, обвинени в ЛГБТ
Коментари Харесай

В ареста заради обеци. Русия издаде първите присъди за ЛГБТ екстремизъм

Руски съдилища произнесоха първите присъди на жители, упрекнати в „ ЛГБТ екстремизъм “ , заяви Ройтерс в четвъртък. Обвиненията са за проявление и разпространяване на знаци, свързвани с ЛГБТ общността.

Новината идва, откакто през ноември предходната година Върховният съд на Русия конструкция и я забрани. Само ден след възбраната от полицията в гей клубове и сауни в Москва.

В четвъртък съдът в южната област Волгоград призна мъж за отговорен по обвиняване в „ проявление на знаци на екстремистка организация “, откакто той разгласява фотография на ЛГБТ знаме в интернет.

Става въпрос за знаме в цветовете на дъгата. Това е един от знаците на придвижването за права на ЛГБТ хората - лесбийки, гейове, бисексуални и транс хора.

На мъжа е наложена санкция от 1000 рубли. Той се е признал за отговорен и е споделил, че е разгласил изображението „ от нелепост “, споделят още от съда.

В понеделник жена от Нижни Новгород пък получи присъда от 5 дни административен арест, тъй като е носила обеци с изображение на дъга.

Жената е била извикана в полицейското ръководство, откакто видео с нейно присъединяване е било оповестено в обществените мрежи. Във видеото се вижда по какъв начин тя седи в кафене в Москва и носи обеци с цветовете на дъгата. Заедно с нея е мъж, който има дребна значка с украинското знаме.

Видеото демонстрира по какъв начин различен мъж се доближава до двойката и упорства дамата да смъкна обеците си.

В момента тече правосъден развой и против фотографка, която е разгласила в обществените мрежи фотография на знаме в цветовете на дъгата.

Забраната на ЛГБТ придвижването като „ екстремистко “ е следващото нарушаване на ЛГБТ хората в Русия. През 2022 година съветският парламент разшири обсега на закон от 2013 година , който измежду деца. Този закон към този момент обгръща всички възрасти и стопира шерването на всякаква информация по ЛГБТ тематики.

През юли предходната година Москва забрани и, от каквито имат потребност транс хората.

Сега съветското законодателство не разрешава на всеки в страната да „ демонстрира знаците “ на организации, които страната счита за екстремистки.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР