Руски съд съобщи, че е наложил глоба на телевизионен канал

...
Руски съд съобщи, че е наложил глоба на телевизионен канал
Коментари Харесай

В Русия наложиха глоба за ЛГБТ+ пропаганда

Руски съд заяви, че е наложил санкция на ефирен канал за " агитация " на ЛГБТ+ поради музикален клип, в който две девойки се държат за ръцете, съобщи Агенция Франс Прес.

Присъдата е произнесена ден откакто " интернационалното ЛГБТ+ придвижване " беше неразрешено в страната за " екстремизъм ".

Съдът в Санкт Петербург заяви, че е постановил музикалният канал AIVA да заплати 500 000 рубли (около 5 000 евро по настоящия курс) за излъчването на видеоклип на песента " Так красиво " ( " Толкова красиво " ) от 2017 година, изпълнена от Сергей Лазарев, звезда в Русия, който два пъти е представял страната си на Евровизия.

На фрагментите се виждат две ръце, които се държат една друга и наподобяват като принадлежащи на " две лица от един и същи пол ", въз основа на техните физически " характерности ", изяснява съдът в изказване.

Взаимодействието може да се схване като " чувствено " и протичащо сред " лица, проявяващи хомосексуални желания ".

Този жест би могъл, съгласно съда, да внуши, че сходни " желания " са " допустими " и " равностойни на съюза сред мъж и жена ".

В Русия закон, осъждан като инструмент за хомофобски репресии, не разрешава " пропагандата " на " нетрадиционни полови връзки " пред всички аудитории, в това число медиите, уебсайтовете, книгите и филмите.

А на 30 ноември съветският Върховен съд забрани " интернационалното " ЛГБТ+ придвижване, проправяйки пътя към присъди за отнемане от независимост на хомосексуалисти и деятели, защитаващи правата им в Русия.

Изслушването се организира без представител на отбраната, защото в Русия не съществува организация с такова име.

Тази нова възбрана идва на фона на възходящите репресии, като Русия се показва за притежател на " обичайни " полезности в лицето на хипотетичния " крах " на Запада.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР