Руски съд разпореди в четвъртък критикът на Кремъл Алексей Навални

...
Руски съд разпореди в четвъртък критикът на Кремъл Алексей Навални
Коментари Харесай

Руски съд остави Алексей Навални в ареста

Руски съд разпореди в четвъртък критикът на Кремъл Алексей Навални да остане в ареста, откакто отхвърли жалбата против неговото задържане, решение, което съветският опозиционер дефинира като "предсказуемо ", оповестява Ройтерс, представена от БНР.

Навални, изтъкнат критик на президента Владимир Путин, бе оставен на 18 януари в ареста за 30 дни, откакто се прибра в Русия за първи път, откогато беше токсичен с новичок през август.

Тогава съдът подреди задържането му за хипотетични нарушавания по предходно негово условно освобождение, които нарушавания той отхвърли. С разнообразни висящи каузи против него, 44-годишният Навални може да се окаже изправен пред затвор. Западът прикани Русия да го освободи, а десетки хиляди руснаци стачкуваха против неговото задържане през предишния уикенд.

Обръщайки се към председателстващия арбитър по видеовръзка от пандиза преди днешното решение, Навални изиска да бъде освободен и се опълчи против, както той сподели, "абсурдни изказвания ", които съгласно него са измислени от съветските управляващи, с цел да го отстранят по политически аргументи. "Никога няма да позволим тези хора да завземат и откраднат страната ни. Да, грубата мощ в този момент е на ваша страна. Можете да ми сложите в белезници. Но това няма да продължи постоянно ", сподели още той, представен от Ройтерс.

Адвокатите му обявиха, че Навални ще апелира решението за оставането му в ареста, заяви организация Интерфакс.

След произнасянето на решението Навални сподели на съдията: "Всичко ми беше ясно преди началото на правосъдното съвещание. Благодаря ".

Съюзниците на Навални приканиха за нови митинги този уикенд, с цел да изискат освобождението му. Властите обявиха, че всевъзможни демонстрации ще бъдат противозаконни и ще бъдат осуетени.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък заплаши огромните софтуерни интернет компании, че те не би трябвало да стават платформи за "призиви за неразрешени дейности ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР