Руски съд разпореди художничката Александра Скочиленко да остане в ареста

...
Руски съд разпореди художничката Александра Скочиленко да остане в ареста
Коментари Харесай

Художничка е в ареста заради протест срещу войната с етикети в магазин

Руски съд разпореди художничката Александра Скочиленко да остане в ареста по обвиняване, че е подменила етикетите на стоките в супермаркет с протестни известия против военната акция на Москва в Украйна, споделя " Гардиън ".

Скочиленко може да бъде наказана на 10 години затвор поради митинга си, откакто беше упрекната по нови закон за възбрана на " подправените вести "  за " специфичната интервенция "  на Русия.

Василеостровският областен съд в Санкт Петербург постанови, че Скочиленко би трябвало да остане в следствения арест в пандиза до 31 май, заяви пресслужбата на съда в Telegram. Според обвиняването й на 31 март в супермаркет в Перекрьосток Скочиленко е " сложила фрагменти хартия на мястото на етикетите с цени, съдържащи умишлено погрешна информация за потреблението на съветските въоръжени сили ". Обвинителите дефинират претекста на художничката като " политическа ненавист към Русия ".

Скочиленко разказва себе си в Инстаграм като самостоятелен художник и музикант. Тя беше санкционирана с 10 000 рубли през март за присъединяване в митинг на 24 февруари, деня, в който стартира съветската инвазия в Украйна. " Не поддържам войната в Украйна. Днес излязох на улицата, с цел да кажа това високо “, написа тя тогава в обществената мрежа. Съдът в Санкт Петербург постанови арест за Скочиленко с претекста, че има риск тя да се укрие, защото тя не живее на адреса, на който е публично записана и също така е била глобявана за митинг.

Във вторник Андрей Македонов, 59-годишен доктор, беше арестуван за сходен митинг в супермаркет в Санкт Петербург, заяви fontanka.ru. Също във вторник друга жителка на Санкт Петербург, Татяна Попова, беше санкционирана с 30 000 рубли за окачване на играчки с лозунги " не на войната "  в супермаркет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР