Руски ракети удариха цивилни сгради в украинското черноморско пристанище Одеса

...
Руски ракети удариха цивилни сгради в украинското черноморско пристанище Одеса
Коментари Харесай

Най-малко трима загинаха при руска ракетна атака срещу Одеса

Руски ракети удариха цивилни здания в украинското черноморско пристанище Одеса през нощта, убивайки минимум трима души и ранявайки 13, заяви украинската войска рано в сряда, съобщи " Ройтерс ".

Русия е изстреляла четири крилати ракети по града, заяви Южното командване на въоръжените сили на Украйна. По-рано военните оповестиха, че две ракети са били унищожени, преди да ударят задачите си.

" В резултат на въздушен пердах и взривни талази бяха развалени бизнес център, просветителна институция, жилищен комплекс, хранителни заведения и магазини в центъра на града ", заяви командване " Юг " в " Телеграм ".

Тримата убити са работили в склад на комерсиална верига, когато е ракетата е блъснала, предизвиквайки пожар, прибавиха военните. Там са били ранени седем души.

 Путин: Може да се наложи да създадем санитарна зона в Украйна по границата с Русия Путин: Може да се наложи да създадем санитарна зона в Украйна по границата с Русия

" Претърсването на отломките продължава ", споделиха военните. " Под тях може да има хора ".

Сергей Братчук, представител на военната администрация в Одеса, разгласява видео и фотоси, показващи многоетажни здания с изчезнали елементи от стените и счупени прозорци, както и пожарникари, които се борят с пламъците в нещо, което наподобява е склад.

Агенция " Ройтерс " отбелязва, че не е могла без значение да ревизира информацията. Няма неотложен коментар от Русия. Както Русия, по този начин и Украйна отхвърлят да се прицелват в цивилни във военните си интервенции.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР