Руски православен свещеник, отслужил през март възпоменателна служба в памет

...
Руски православен свещеник, отслужил през март възпоменателна служба в памет
Коментари Харесай

Отстраниха свещеник, отслужил панихида за Алексей Навални

Руски православен духовник, отслужил през март възпоменателна работа в памет на починалия съветски опозиционен водач Алексей Навални, беше отхвърлен за три години от осъществяване на духовните си отговорности, заяви Московската епархия на Руската православна черква, представена от Ройтерс.
В известието, което е поместено през вчерашния ден на епархийската интернет страница, не се прецизира каква е повода за наказването за отец Дмитрий Сафронов, което го лишава от право да дава благословии и да носи расо и духовнически кръст до 2027 година
Той също така ще бъде изместен в различен храм в Москва, където ще извършва отговорностите на църковен асистент.
" След като изтече срокът на епитимията (наказанието - бел. ред.), въз основа на отзивите от мястото на носене на послушанието ще бъде взето решение дали е допустимо той да продължи свещенослужението си ", показва епархията.
На 26 март Сафронов отслужи посетена от хиляди хора панихида в памет на Навални, който беше най-яростният критик на съветска земя на президента Владимир Путин и който умря през февруари на 47-годишна възраст в арктическа наказателна колония.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР