Украйна към Русия: Вашият „изгубен“ пилот на Ми-8 всъщност е дезертирал

...
Руски пилот, който наскоро изчезна заедно с хеликоптера си Ми-8
Коментари Харесай

Руски пилот, който наскоро изчезна заедно с хеликоптера си Ми-8 и целия екипаж, всъщност е в Украйна, след като дезертира като част от шестмесечен специален операция, казаха представители на украинското разузнаване в сряда.

Андрий Юсов, представител на Главната дирекция за разузнаване на украинското министерство на отбраната, потвърди в телевизионни коментари, че руският военен хеликоптер е кацнал в украинска въздушна база. Източници от украинското разузнаване, цитирани от Украинска правда, казаха, че пилотът е бил „примамен“ в Украйна в кулминацията на продължила месеци специална операция.

Семейството му е било евакуирано в Украйна преди време, според доклад и заедно с руския хеликоптер Украйна придоби товара, който той транспортира: резервни части за изтребители на руската армия.

Съобщава се, че други двама членове на екипажа, които са били на борда с пилота, нямат представа хеликоптерът кацаше в Украйна и има противоречиви информации за тяхната съдба. Украинска правда съобщава, че двамата са били „ликвидирани“ по време на специалната операция, докато други доклади предполагат, че са се предали, а Юсов загадъчно каза, че „се работи с екипажа“.

Москва все още не е коментирала твърденията , но свързаните с Кремъл канали в Telegram потвърдиха, че руски хеликоптер е изчезнал наскоро. Каналът на Flightbomber Telegram в сряда каза, че Ми-8 е изчезнал „преди няколко седмици“, но настоя, че екипажът просто е „изгубил ориентация“ и случайно е кацнал в Украйна.

ВВС на Русия имат много огнена атака Ден на границата, докато се опитва да бомбардира Украйна

„След като разбраха къде са кацнали, те се опитаха да излетят, но бяха застреляни в хеликоптера на земята“, твърди каналът, казвайки, че пилотът вероятно още е жив, но е „брутално обработен“ от украинските военни.

„И моля всички нормални хора, докато не се докаже противното, да не разпространяват други версии, защото не може да има други версии.“

Прокремълският политически анализатор Сергей Марков, бивш съветник на Путин, също призова хората да не вярват на „фалшивото“ твърдение, че пилотът е „преминал на украинска страна“ в изявление в Telegram, твърдейки, че пилотът е „измъчван“, за да каже, че го е направил.

Други прокремълски канали в Telegram призоваха за размяна на затворници, за да върнат пилота и всички оцелели членове на екипажа.

< p>„Момчета, вярваме, че сте живи, чакаме ви у дома“, каза един популярен канал.

Прочетете повече в The Daily Beast.

Вземете Най-големите новини и скандали на Daily Beast, доставени направо във входящата ви поща. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР