Руски гражданин, собственик на две фирми и съдружник в още

...
Руски гражданин, собственик на две фирми и съдружник в още
Коментари Харесай

Къща над дупнишко село включена директно към резервоара за питейна вода в пика на водната криза СНИМКИ

Руски жител, притежател на две компании и съучастник в още две, стартира да строи къща в землището на с. Ресилово и изправи „ на нокти” локалните поданици, че ще отклони питейната вода за парцела си от 8 дка, написа struma.bg.

Причината за паниката на жителите на с. Ресилово, община Сапарева баня, е, че парцелът на Сергей Волхонский, който е с адресна регистрация в София, се намира в полето над селото в посока Ресиловския манастир и ще се доставя с питейна вода непосредствено от резервоара за селото, като ще употребява помпа, която да качва водата в тръбата за къщата му.

Репортер на изданието отишъл на мястото при резервоара над селото и открил, че към този момент са положени тръба 1 цол и проводник за тока, който ще зарежда помпата за вода за парцела на руснака.

Мъж, поискал анонимност, който бил до водохващането, декларирал: „ Ако намалее притокът вода в резервоара, каквато е наклонността в цялата страна, руснакът ще изпомпва питейната вода за парцела си и селото, изключително горните квартали, ще остава без вода.

Имотът му е към 8 дка, може да си направи и басейни… Кой е разрешил парцелът на руснака да се зарежда непосредствено от резервоара с питейна вода, а не от водопроводната мрежа на селото?”, попита мъжът.

В момента багери копаят основите за градежа на къщата на Сергей Волхонский. Преди към година Общинският съвет в Сапарева баня дал единодушието си притежателят на парцела да направи обстоен организационен проект на парцела и местността към него за градеж на къща за живеене. Руският жител е извадил и ВиК схема за парцела.

В селото никой още не го е виждал. Адресната му регистрация е в София. Фирма от с. Овчарци е наета за осъществяване на строителните действия в парцела.

Терените, които са отвън регулацията на село Ресилово, в м. Над селото, където руснакът строи къщата си, бяха изкупени преди повече от 10-15 година от Пламен Галев по 1 лева./кв.м от локалното население. Тогава декар равнища се продаваше по 300-500 лева и локалните смятаха платената от Пл. Галев цена за добра.

Репортер на медията се свързал с шефа на ВиК в Сапарева баня Васил Петров и го попита има ли заплаха жителите на с. Ресилово да останат без питейна вода, откакто е позволено да се изпомпва вода непосредствено от резервоара за къщата на Сергей Волхонский.

“Всичко е в съгласие. Тъй като парцелът се намира на по-висока точка, по-удачно е да се вземе вода от водохващането. На помпата ще се постави пломба, за се управлява количеството вода, което ще отпуснем на клиента. Ние сме длъжни да му осигурим питейна вода”, декларирал ВиК шефът В. Петров.
 Мъж от селото, който беше инцидентно на мястото, не скри терзанията на съселяните си
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР