Руски език може да се преподава в общообразователните училища в

...
Руски език може да се преподава в общообразователните училища в
Коментари Харесай

Предложение в Киев: Часовете по руски да почват с: Русия е агресор, Путин е престъпник |

Руски език може да се преподава в общообразователните учебни заведения в Украйна, единствено в случай че родителите на всички деца в класа го желаят. Това съобщи омбудсманът по образованието в Киев Сергей Горбачов.

" Необходимо е да се работи в прецизно сходство със закона. И в случай че родителите не желаят детето им да учи съветски език, не е нужно да се основават такива паралелки в образователната стратегия “, сподели той.

Горбачов добави, че съветският към момента е роден език за доста жители, макар обстоятелството, че е езикът на страната агресор.

„ Ако всички в класа, наблягам, всички родители са съгласни, че желаят децата им да учат съветски като избираем предмет, те имат конституционно право на това. Ако не всички родители са съгласни, този предмет няма да бъде в учебно заведение ", изясни просветителният омбудсман.

Той предлага да се преработи образователната стратегия и вместо съветски да се включат други предмети – британски, математика, история и така нататък

„ И в случай че се съгласим да преподаваме съветски, тогава мисля, че всеки урок по съветски език би трябвало да стартира с думите: " Русия е страна агресор, Путин е военнопрестъпник, Русия е отговорна за геноцид на украинския народ ". Това са изискванията, при които този език може да се учи “, добави Горбачов.

Ден преди този момент кметът на Житомир Сергей Сухомлин предложи да не се записват възпитаници в часовете по съветски език през новата образователна година поради експанзията на Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР