Руски боен самолет е изстрелял две ракети по украинските кораби

...
Руски боен самолет е изстрелял две ракети по украинските кораби
Коментари Харесай

Изтребители, вертолети и 10 кораба блокирали украинските кораби

Руски военен аероплан е изстрелял две ракети по украинските кораби в неделя, когато в Керченския пролив се стигна до ескалация на напрежението сред украинските и съветски сили. Един от украинските офицери е бил съществено ранен при офанзивата по въздух, предадоха международните организации.
Раненият украинец е бил член на украинското военно контраразузнаване. Василий Грицак, началник на Службата за сигурност на Украйна, изрази „ същинското си учудване “ от мащаба на съветския отговор по време на борбата. Оказва се, че той е бил доста по-голям от оповестения директно след случая, при който украински кораби и военни бяха арестувани от съветските сили.

Руските въоръжени сили са употребявали общо 10 кораба, бойни хеликоптери и изтребители при интервенцията, разгласи Василий Грицак. По информация на Киев изтребителят, стрелял по украинските кораби, е бил Су-30. Вчера украинският парламент гласоподава позитивно за въвеждането на военно състояние в страната за период от 30 дни поради случая.

Украйна и Русия си насочиха взаимни обвинявания. Русия упрекна украинците в провокация и уточни, че се е следвала интернационалните закони, до момента в който от Киев показаха, че случилото се е експанзия. НАТО дефинира случилото се като директно военно нахлуване, за което няма опрощение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР