Руски артилерийски обстрел отне днес живота на 21 души и

...
Руски артилерийски обстрел отне днес живота на 21 души и
Коментари Харесай

Украйна: Десетки загинаха при руски обстрел в Харковска и Черниговска област

Руски артилерийски обстрел лиши през днешния ден живота на 21 души и рани 25 в украинския град Мерефа , намиращ се покрай обсадения Харков в Източна Украйна, съобщи регионалната прокуратура, представена от Франс прес.

При обстрела са били разрушени учебно заведение и културен център, се споделя в известието. Десет от ранените са в сериозно положение. Прокуратурата разгласява фотоси на разрушените от детонациите здания.

Според украинското държавно управление нощес при съветски артилерийски обстрел са били улучени къщи в Харковска област , показва ДПА.

Нападението против Харков е съсредоточено към Изюм и Чугуев, съобщи украинската войска, като заяви за незнаен брой убити и ранени.

Армията също по този начин сподели, че е имало мощни детонации в Херсонска област.

Тя предизвести, че има все по-сериозни нарушавания в снабдяването с електричество, вода и газ в огромна част от Украйна и че дефицитът на храни и медикаменти провокира възходяща паника.

В Чернигов се усилват жертвите , като единствено през вчерашния ден съветските сили са умъртвили 53 души, сподели шефът на Черниговска област Вячеслав Чаус, представен от Ройтерс.

" Понасяме тежки загуби - 53 жители бяха убити през вчерашния ден ", съобщи той.

Информацията за момента не може да бъде доказана по самостоятелен път. Русия отхвърля да взема на прицел цивилни, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР