Руската военна авиация приключи задачите си по гасенето на пожарите

...
Руската военна авиация приключи задачите си по гасенето на пожарите
Коментари Харесай

Над 40 хиляди квадратни километра гори в Сибир са в пламъци


Руската военна авиация завърши дилемите си по гасенето на пожарите в Красноярския край. Борбата продължава в другите тежко наранени региони.
Според управляващите огънят е обхванал 31 хиляди квадратни километра гори. Според природозащитници площта е над 40 хиляди, съобщи bTV.

Специализирани самолети съумяха да загасят огнища с повърхност 1,5 милиона декара в Красноярския край, като от началото на интервенцията преди 4 дни са излели над пламъците над 8 милиона тона вода. Борбата с огнената буря в Красноярския край не престават наземните
противопожарни екипи и доброволци. Военните летци се пренасочват към пожарите в другите най-тежко наранени области – Иркутска и Новосибирска.

След като предходната седмица президентът Владимир Путин подреди армията да се включи в гасенето, профилирани самолети работят като в бойна конюнктура благодарение на спътници.

„ Системата Емерком за наблюдаване на спешни обстановки от Космоса получава информация на всеки кръговиден час. Използваме фотоси от 10 съветски и непознати спътници. Получените данни изпращаме на военно-въздушните сили за координация”, съобщи Василий Карташев, пълководец на аероплан в Сибир.

Според Сметната палата на Русия от началото на годината материалните вреди от горските пожари надвишават 32 милиона евро. Последствията на природата са неизчислими, считат еколозите.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР