Руската централна банка (РЦБ) ще започне постепенно да възобновява търговията

...
Руската централна банка (РЦБ) ще започне постепенно да възобновява търговията
Коментари Харесай

РЦБ започва от понеделник постепенно възобновяване на търговията с акции на Московската борса

Руската централна банка (РЦБ) ще стартира последователно да възобновява търговията във фондовата секция на Московската борса от понеделник, 21 март. Това заяви през днешния ден ръководителката на институцията Елвира Набиулина, представена от ТАСС.

" Спряхме търговете на Московската борса, с цел да избегнем внезапни съмнения в цената на скъпите бумаги в миг на невиждани промени на икономическата обстановка. Сега сме подготвени последователно да ги обновим ", сподели Набиулина на конференция. Тя приказва след съвещанието по парична политика на банката, на което бе взето решение водещата рента да остане на равнището от 20 %, въведено в края на февруари.

Повишаването на лихвите е разрешило да се спре приключването на средства от банките, сподели тя. В началото на февруари 2022 година съветските банки са изпитали приключване на капитали, само че те последователно се връщат по срочни сметки, означи ръководителката на РЦБ.

По думите на Набиулина съветските банки работят без нарушавания, обстановката с ликвидността е постоянна. Без спирания работи и платежната инфраструктура като цяло.

Тя увери, че следеното сега покачване на лихвите по кредитирането е краткотрайно събитие.

По-рано през днешния ден бе обявено, че президентът на Русия Владимир Путин е предложил Набиулина да бъде номинирана за още един мандат отпред на РЦБ.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР