Руската страна категорично осъжда въоръженото нападение срещу кубинското посолство в

...
Руската страна категорично осъжда въоръженото нападение срещу кубинското посолство в
Коментари Харесай

Захарова: Руската страна категорично осъжда въоръженото нападение срещу кубинското посолство в САЩ

Руската страна изрично осъжда въоръженото нахлуване против кубинското посолство в Съединени американски щати и упорства за бързо следствие на всички условия, а отговорните да бъдат осъдени. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Остро осъждаме въоръженото нахлуване против кубинското посолство в Съединени американски щати на 24 септември, на чиято територия, както е известно, бяха хвърлени две бутилки със запалителна примес ", означи дипломатът.

" Изхождаме от обстоятелството, че би трябвало да не останат ненаказани и виновните за организирането му " би трябвало да понесат тежки санкции. Очакваме американските управляващи да проведат бързо и задълбочено следствие на всички условия на случилото се ".

Захарова акцентира, че това не е първото сходно закононарушение, осъществено против кубинската дипломатическа задача във Вашингтон, то се случва в подтекста на „ продължаващото обработване в Съединени американски щати на атмосфера на закани против държавното управление на Острова на свободата “.

" Отново пожелаваме страната хазаин абсолютно да подсигурява сигурността на дипломатическите задачи на непознати страни, намиращи се на нейна територия, в строго сходство с интернационалните отговорности. Изразяваме взаимност с братския народ на Република Куба и цялостна поддръжка за тяхното държавно управление ”, добави още формалният представител на съветското външно министерство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР