Руската Служба за външно разузнаване (СВР) е разполагала с информация

...
Руската Служба за външно разузнаване (СВР) е разполагала с информация
Коментари Харесай

Наришкин: СВР на РФ имаше информация за подготовката на вълнения в Казахстан

Руската Служба за външно разузнаване (СВР) е разполагала с информация за подготовката на протестите, които се разиграха в Казахстан при започване на януари, сподели шефът на ведомството Сергей Наришкин.

„ Разбира се, че имаше “, сподели Наришкин в изявление за „ Московский комсомолец “, отговаряйки на въпроса дали разузнаването има информация за подготовката на безредици в Казахстан.

Според него в страните от Централна Азия започнаха да идват бойци от бандите на ИД, победени в Сирия (Ислямска страна, терористична формация, неразрешена в Русия), както и други банди.

„ Това не беше загадка нито за нас, нито за специфичните служби на тези страни. Знаеше се и под чие застъпничество се случва такова придвижване. Всички страни от района показаха угриженост за това. Споделихме тази информация с сътрудниците от Казахстан и други страни, които са членове на ОДКБ “, сподели ръководителят на Службата за външно разузнаване.

Припомняме, че почналите през януари митинги в Казахстан поради внезапното повишаване на цените на газа се трансфораха в протести и погроми, по време на които бяха убити 18 чиновници на правоохранителните органи на републиката.

Сред задържаните бунтовници са 35 членове на неразрешени екстремистки придвижвания.

За разрешаване на обстановката бяха привлечени съветски миротворци.

Вестник ВЗГЛЯД към този момент писа за това по какъв начин се е нараснало търсенето на съветски миротворци в света.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР