Руската система за противоракетна отбрана свали тази сутрин два дрона

...
Руската система за противоракетна отбрана свали тази сутрин два дрона
Коментари Харесай

Руската ПВО свали два дрона близо до Севастопол

Руската система за противоракетна защита смъкна тази заран два дрона в региона на летище " Белбек " покрай Севастопол. Това заяви назначеният от Москва губернатор на града на югозападното крайбрежие на Кримския полуостров Михаил Развожаев, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Сутринта Противовъздушна отбрана системите смъкнаха два (безпилотни летателни апарата) над морето в региона на " Белбек ". Всички служби работят в естествен режим ", написа Развожаев в " Телеграм ".

Севастопол е основната база на съветския Черноморски флот. През последните месеци имаше няколко опита за офанзиви против града с дронове, отбелязва ТАСС.

Завчера губернаторът Развожаев също заяви за други два свалени безпилотни летателни апарата.

" Белбек " е издигнато през 1941 година като военно летище, а през 80-те години на предишния век се употребява за приемане на държавни самолети. След присъединението на Крим към Русия през 2014 година управляващите в Севастопол подписват съглашение с съветското министерство на защитата за взаимно потребление на летището. През 2018 година, в сходство с разпореждане на съветското държавно управление, " Белбек " става клон на интернационално летище Симферопол.

През ноември 2018 година завърши реконструкцията на 3,45-километровата писта в Белбек. Тя се трансформира в писта с двойно предопределение за военни и цивилен самолети.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР