Руската рубла се засили рязко в нестабилна сесия в понеделник,

...
Руската рубла се засили рязко в нестабилна сесия в понеделник,
Коментари Харесай

Руската рубла поскъпва спрямо еврото, долара и юана

Руската рубла се ускори внезапно в нестабилна сесия в понеделник, като се възвърне след най-големия си седмичен спад от началото на юли, заради опасения по отношение на въздействието на петролните и газовите наказания върху приходите от експорт на Русия, предава Reuters.

Рублата загуби към 8% предходната седмица и се намали с над 10% този месец след влизането в действие на петролното ембарго и тавана на цените на съветския нефт. Тази заран рублата нарастна с 2.8% по отношение на $ до 68.31 рубли за $. Спрямо еврото съветската валута нарастна с 4.4% до 72.4 рубли за 1 евро, а по отношение на юана добави 2.1% до 9.71 рубли за 1 юан.

Търговската интензивност евентуално ще бъде слаба в понеделник, разясняват от Otkritie Research в записка. Рублата може да се ускори в оставащите работни дни до края на годината, когато нормално съветските експортьори преобразуват приходите от валута, с цел да заплащат локални отговорности.

Рублата остава една от най-добре представящите се съществени валути в света по отношение на $ тази година, подкрепена от финансовия надзор и понижения импорт. Тя обаче загуби първото място по отношение на бразилския реал през последната седмица.

Суровият нефт вид Брент - световен бенчмарк за главния експорт на Русия - нарастна до съвсем триседмичен връх в последната си комерсиална сесия до 84 $ за барел.

Руските акции също нарастнаха поради предстоящото ребалансиране на портфейлите от вложителите през последната седмица на годината. Това може да раздвижи пазара и в двете направления, показват от Sinara Investment Bank.

Деноминираният в долари показател RTS се увеличи с 2.1% до 983.4 пункта, до момента в който основаният в рубли показател MOEX Russian набъбна с 0.3% до 2130.6 пункта.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинруска рубла $ евро юан курс на рублата по отношение на $ курс на рублата по отношение на еврото ПоследниНай-четениПазари 28 Руската рубла нараства по отношение на еврото, $ и юана Енергетика 276 Русия е подготвена да възобнови газовите доставки през „ Ямал – Европа “ Бюджет и финанси 360 Световната стопанска система се насочва към криза през 2023 година Личности 808 Кралят на първокласните артикули, който построи фешън империя за милиарди Накратко 6290 Вечерни вести: Депутатите удължиха бюджета; Русия стопира петрола за Европа Индустрии 4910 Какво следва за имотния пазар в България през 2023 година Компании
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР