Руската рубла днес се срина до най-ниското си ниво спрямо

...
Руската рубла днес се срина до най-ниското си ниво спрямо
Коментари Харесай

Кошмар в Русия! Какво става с рублата

Руската рубла през днешния ден се срина до най-ниското си равнище по отношение на $ от над 9 месеца, откакто Централната банка на Русия резервира без смяна лихвените си проценти, само че насочи сигнал, че е допустимо да ги увеличи в бъдеще. Освен това Москва подреди съветският рандеман на нефт да бъде скъсен доста, което провокира повишение на цените на петрола на интернационалните пазари, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Стойността на съветската национална валута се намали до под равнището от 73 рубли за $ и към 18:12 ч. българско време 1 един $ се обменяше за 73,39 рубли, заяви investing.com.
-->
Руската централна банка през днешния ден резервира главния си лихвен % на равнище от 7,5 на 100. Тя намали своята прогноза за междинната цена на петрола вид Уралс през 2023 година на фона на глобите против вноса на съветски петрол и нефтени артикули, наложени от Запада заради военната инвазия на Москва в Украйна.

На фона на намалените експортни цени на съветския нефт и по-високото от предстоящото равнище на вноса през последното тримесечие на предходната година, централната банка в Москва намали до 66 милиарда $ своята прогноза за равнището на остатъка по настоящата сметка на Русия през актуалната година. Предходната оценка беше за ниво от 123 милиарда $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР