Руската противовъздушна отбрана пък е свалила тази нощ 13 въздушни

...
Руската противовъздушна отбрана пък е свалила тази нощ 13 въздушни
Коментари Харесай

Украинската армия: Край Часов Яр пак сме в сложна ситуация

Руската противовъздушна защита пък е свалила тази нощ 13 въздушни цели над Белгород
Украинските сили се намират в " комплицирана " обстановка край източния украински град Часив Яр, където Русия концентрира настъплението си, заяви през вчерашния ден украинската войска, представена от Франс прес.

През последните месеци Москва реализира прогрес на фронтовата линия, като употребява преимуществата си, защото Киев е изправен пред дефицит на муниции, за които разчита на западните си съдружници.

" Ситуацията във връзка с Часив Яр е комплицирана и напрегната и това не е първият ден ", в който това е по този начин, съобщи Олег Калашников, пресаташе на 26-та украинска артилерийска бригада.

" Днес там се концентрират напъните на съперника в неговите щурмови интервенции. Те се пробват да пробият защитата ни, с цел да доближат до Часив Яр ", добави той.

Калашников сподели, че Русия е засилила потреблението на мощни управляеми бомби в региона и ги " хвърля по обитаемоте места и по нашите укрепени позиции ".

Украйна е в отбранителна позиция от няколко месеца, заради липса на муниции. Обещаният от Вашингтон пакет от военна помощ в размер на 60 милиарда $ (55 милиарда евро) е блокиран от месеци поради политическото съревнование сред републиканците и демократите в Конгреса на Съединени американски щати, показва Агенция Франс Прес.

В петък командващият сухопътните сили на Украйна съобщи, че съветска лятна атака с присъединяване на 100 000 бойци е " допустима ", само че че това е " най-мрачната прогноза ".

Днес е имало украински обстрел на съветската Белгородска област

Руската противовъздушна защита е свалила тази нощ 13 въздушни цели над Белгород и региона на града. Според предварителни данни при офанзивата са ранени двама души, заяви в канала си в " Телеграм " губернаторът на региона Вячеслав Гладков, представен от ТАСС.

" В Белгород и Белгородския регион беше задействана нашата система за противовъздушна защита. Свалени са 13 въздушни цели, насочващи се към града. Според предварителна информация в обитаемото място Дубовое са потърпевши двама души ", написа губернаторът и добави, че там са нанесени вреди на 20 здания и една стопанска сграда.

Руската войска заяви, че е унищожила ракетна система за залпов огън " Град ", която е нанасяла удари по гранични региони на съветската Белгородска област.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР