Руската прокуратура поиска днес руска двойка да бъде лишена от

...
Руската прокуратура поиска днес руска двойка да бъде лишена от
Коментари Харесай

Прокуратурата иска да лишат двойка от бебето им, отишла с него на протест в Москва

Руската прокуратура изиска през днешния ден съветска двойка да бъде лишена от попечителството над едногодишното им бебе, което било донесено от нея на забранен опозиционен митинг в Москва на 29 юли, предадоха международните организации.

" Беше открито, че на 29 юли двойката е взела участие нелегално в забранен протест с едногодишния си наследник. По време на митинга родителите са поверили детето на трети човек, което е изложило на риск здравето и живота на детето ", се споделя в изказване на прокуратурата, представено от Българска телеграфна агенция.

В резултат на това прокуратурата желае двамата родители да бъдат лишени от родителските права върху детето.

Прокуратурата добавя, че се вършат инспекции за други случаи на участници в митингите, пристигнали с дребните си деца.

От няколко седмици съветската съпротива се е мобилизирала поради отхвърли на управляващите да записват съвсем всички опозиционни претенденти за локалните избори в Москва, планувани за 8 септември. Мотивът на управляващите да не позволен опозиционни претенденти беше, че в подписките в поддръжка на кандидатурите им имало нередности.

Няколко митинга бяха проведени от опозицията в Москва в отговор на решението на управляващите. Последните два такива митинга завършиха с над 1000 ареста. Водещи опозиционни фигури пък бяха наказани за малко, а управляващите започнаха следствие за предизвикателство на всеобщи вълнения. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР