Руската прокуратура иска 20 години затвор за опозиционера Алексей Навални

...
Руската прокуратура иска 20 години затвор за опозиционера Алексей Навални
Коментари Харесай

Руската прокуратура поиска 20 години затвор за Навални

Руската прокуратура желае 20 години затвор за опозиционера Алексей Навални в колония с оптимално непоколебим режим. Това стана ясно от обява на профила на деятеля в " Туитър ".

" Процесът против Алексей Навални и Даниел Холодни ( механически шеф на канала Navalny LIVE в YouTube) приключи. Прокуратурата упорства за Навални кумулативно 20 години отнемане от независимост в колония с оптимален режим на сигурност и 10 години отнемане от независимост в общ режим за Холодни. Присъдата ще бъде произнесена на 4 август от 16:00 часа ".

The trial of Alexey Navalny and Daniel Kholodny is over. The prosecution demands a cumulative sentence of 20 years in a maximum-security penal colony for Navalny and 10 years in a general regime penal colony for Kholodny. The verdict will be announced on August 4 at 16.00.
— Alexey Navalny (@navalny)
Той беше задържан през януари 2021 година при завръщането си в Москва. Преди това той бе признат в немска болница, след като агенти на ФСБ го отровиха с нервнопаралитично вещество. Властите го осъдиха на 2 години и половина затвор за нарушавания на условното освобождение и по-късно на още 9 години по обвинявания в машинация и пренебрежение към съда. В момента политикът излежава присъдата си в строго охраняван затвор.

Новите обвинявания са свързани с активността на антикорупционната фондация на Навални и изказвания на негови топ сътрудници. Руски деятели показват, че обвиняванията криминализират със задна дата всички действия на фондацията от основаването й през 2011 година

Навални отхвърли всички обвинявания против него като политически стимулирани и упрекна Кремъл, че желае да го остави зад решетките до живот.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР