Руската прокуратура е повдигнала обвинение против бившия участник в популярното

...
Руската прокуратура е повдигнала обвинение против бившия участник в популярното
Коментари Харесай

В Русия повдигнаха обвинение на участник в Какво, къде, кога, нарекъл Жуков убиец в пагони и мародер

Руската прокуратура е повдигнала обвиняване срещу някогашния участник в известното телевизионно предаване " Какво, къде, по кое време " журналиста Ровшан Аскеров за " реабилитация на нацизма ", оповестява The Insider.

Според следствието, той е разгласил в профила си във Фейсбук, лъжливи, оскърбителни и порочащи паметта на великия съветски военачалник и бранител на отечеството, маршала на Съветския съюз Георгий Константинович Жуков сведения ".

Постът, за който става дума е оповестен на 6 април на страницата на неназован консуматор и в него Жуков е наименуван " палач в пагони ", и " разбойник ".

Новите сезони на предаването напуснаха някои от най-известните участници, които обявиха противоречие с войната против Украйна.

Руското Министерство на вътрешните работи е оповестило Аскеров за търсене, сега той се намира в Азербайджан. По това обвиняване го грозят до пет години затвор.

Аскеров не признава виновността си. Той не е в Русия. В изявление за " Медуза " той назова присъединяване си " мнение, учредено на обстоятелства ".

През 1947 година Жуков е упрекнат в обир от руските секрети служби. В къщата му са открити ресурси от немски движимости и предмети на изкуството.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР