Руската полиция задържа видни членове на опозицията преди планирания протест

...
Руската полиция задържа видни членове на опозицията преди планирания протест
Коментари Харесай

Руската полиция задържа опозиционни активисти преди планирания от тях протест в Москва

Руската полиция задържа видни членове на опозицията преди планувания митинг през днешния ден в съветската столица, оповестиха международните организации. Властите оповестиха митинга, който е плануван пред постройката на кметството в Москва, за противозаконен и предизвестиха, че той може да прерасне в принуждение.

Преди митинга в сряда видният критик на Кремъл Алексей Навални беше пратен зад решетките за 30 дни. Жилищата на други членове на опозицията бяха претърсени. Някои опозиционери бяха привикани за разпит.
Иля Яшин, съдружник на Навални, написа във Facebook през днешния ден, че полицията е претърсила жилището му в Москва тази нощ, преди да го задържи и откара отвън съветската столица. Кира Ярмиш, говорителката на Навални, заяви в Туитър, че тя и различен деятел са били арестувани тази заран. Други деятели също се оплакаха, че домовете им са били претърсени, показва Ройтерс.

Задържан бил и Дмитрий Гудков, който се кандидатираше за локалните избори в Москва, само че му беше отказана регистрация. Това заяви пред ТАСС неговата адвокатка Оксана Опаренко. В жилището на Гудков е осъществен и обиск. Задържана била и нерегистрираната кандидатка за московската Дума Юлия Галямина, д
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР