Руската кухня е с много древни корени и наред с

...
Руската кухня е с много древни корени и наред с
Коментари Харесай

За свежо плодово настроение: Пробвайте тези руски мусове

Руската кухня е с доста антични корени и наред с известните супи като боршове, щи и разсолници или с тестени произведения като блини, тиганици, пироги и пелмени, тя е известна по света и със своите десерти.

Надали има същинска съветска стопанка, която да не знае по какъв начин се подготвят кисели, пудинги, желета, курабийки и разнородни десерти с извара.

На особена респект се радват и съветските мусове, направени от разнообразни плодове, напоени с аромати. Те са обичан десерт освен на децата, само че и на възрастните и се подготвят много по-лесно от френските мусове.

Ето 2 разновидността, които можете да изпробвате и които са превъзходен метод да впечатлите своите посетители, в случай че сте избрали да ги каните на обичайната съветска софра:

Мус от червени боровинки

 Руски мус от боровинки

Необходими артикули: 150 г боровинки (желателно от вида северна алена боровинка, прочут и като клюква), 3/4 ч.ч. захар, 100 г грис, 3 ч.ч. вода

Начин на подготвяне: Плодовете на боровинката се измиват, смачкват се и сокът им се отцежда. Оставя се да престои за няколко часа на студено, а изстисканите плодове се заливат с вряла вода и се сваряват за 5 мин. Отварата още веднъж се прецежда, прибавя се захарта, кипва се и последователно се прибавя грисът при непрестанно безредие. Към по този начин получената примес се прибавя отцеденият преди този момент сок и всичко се разрушава с миксер.

Приготвеният мус се сипва в купички или подобаващи чаши и се оставя за няколко часа в хладилника, с цел да се охлади преди да бъде сервиран.

Мус от ябълки

 Мус от ябълки

Необходими артикули: 700 г ябълки, 3/4 ч.ч. захар, 1 ч.ч. вода, 1 ванилия или малко лимонова киселина за вкус

Начин на подготвяне: Измитите и почистени от семената ябълки се нарязват на резени, заливат се с вода и се оставят да се варят до цялостното им омекване. Това става под похлупак и на спокоен огън. След като ябълките омекнат задоволително, се изваждат от съда, в който са се варили, и още горещи се претриват през решето. Към получената ябълкова маса се прибавя захарта и ванилията или лимонената киселина. Всичко се разрушава добре, разпределя се на порции и след изстудяване мусовете са подготвени за сервиране.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР