Руската корпорация „Росатом“, министерството на науката и технологиите на Бангладеш

...
Руската корпорация „Росатом“, министерството на науката и технологиите на Бангладеш
Коментари Харесай

Русия, Бангладеш и Индия подписаха меморандум за тристранно сътрудничесво за проекта за АЕЦ „Рупур“


Руската корпорация „ Росатом “, министерството на науката и технологиите на Бангладеш и Департамента по атомна сила на Индия подписаха на 1 март Меморандум за съгласие за съдействие при реализирането на плана за създаване на АЕЦ „ Рупур “ в Бангладеш, излиза наяве от известие на съветския тръст.

Русия построява АЕЦ в Бангладеш „ до ключ “. Основен реализатор на строителството е АО „ Атомстройекспорт “ (част от „ Росатом “). Комплексът от действия включва планиране, произвеждане и доставка на съоръжение, строителство, монтаж и въвеждане в употреба. Меморандумът дава основата за съдействие сред съветския реализатор и индийските и бангладешките специалисти за реализирането на плана. Страните ще си сътрудничат в области като подготовка и образование на личен състав, доставка на материали и съоръжение за второстепенните категории в полза на бангладешкия възложител.

„ Това е знаково събитие както за промишлеността, по този начин и за нашите страни като цяло. Уверени сме, че това е първата стъпка към образуването на нов, перспективен дневен ред за съдействие в района “, разяснява заместник-генералният шеф и шеф на Блока за интернационална активност на „ Росатом “ Николай Спаский. „ Росатом “ е световна компания и международен водач в областта на мирното потребление на атомната сила. Отворени сме за съдействие в границите на плановете. Подписването на Меморандума е още едно удостоверение на това “, добави Спаский.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР