Руската журналистка Марина Овсянникова, която нахлу в студио на държавната

...
Руската журналистка Марина Овсянникова, която нахлу в студио на държавната
Коментари Харесай

Овсянникова: Дано саможертвата ми не е била напразна

Руската журналистка Марина Овсянникова, която нахлу в студио на държавната телевизия по време на ефир, с цел да осъди войната в Украйна, съобщи пред Ройтерс, че е обезпокоена за сигурността си и се надява митингът ѝ да отвори очите на руснаците за пропагандата.

В първото си изявление след необичайния си антивоенен митинг по време на директен ефир на Първи канал Овсянникова съобщи, че не има намерение да бяга от Русия и изрази вяра, че няма да ѝ бъдат повдигнати обвинявания по Наказателния кодекс.

" Вярвам в това, което направих, само че в този момент си давам сметка за мащаба на проблемите, с които ще би трябвало да се оправя, и, несъмнено, съм извънредно загрижена за сигурността си ", съобщи Овсянникова, която е редактор в Първи канал. " Изобщо не се усещам като воин. Знаете ли, в действителност ми се желае да мисля, че тази всеотдайност не е била безрезултатна и хората ще си отворят очите ".

Вчера тя беше санкционирана с 30 000 рубли (280 долара), единствено часове откакто Кремъл жигосах протестната ѝ акция като " безчинство ".

Тя бе санкционирана за образуване на неразрешени дейности поради видеозаписа, сниман преди протестната ѝ акция, в който тя прикани за митинги против войната, а не поради митинга ѝ в ефир, съобщи Асошиейтед прес. За появяването й в ефир към момента тече следствие, посочи ТАСС, като се базира на източник от правоохранителните органи.

Разследването е формирано по силата на новия закон против разпространението на " съзнателно погрешна информация " за присъединяване на съветските въоръжени сили в спора в Украйна, което се санкционира с до 15 години затвор.

Овсянникова съобщи пред Ройтерс, че е желала освен да стачкува против войната, само че и да изпрати непосредствено обръщение към руснаците: " Не бъдете такива зомбита; не слушайте тази пропаганда; научете се по какъв начин да анализирате информацията; научете се по какъв начин да си намирате и други източници на информация - а освен съветската държавна телевизия. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР