Руската информационна агенция ИА REX е сред тези, на които

...
Руската информационна агенция ИА REX е сред тези, на които
Коментари Харесай

Може ли Южна Осетия да разположи своя военновъздушна база на летището в Донецк?

Руската осведомителна организация ИА REX е измежду тези, на които надали ще попаднете, в случай че не прочетете тяхна препечатка в друго издание. Така се случи и в този момент, когато БЛИЦ се натъкна на тяхната обява „ О подготовке создания оперативной базы Върховен касационен съд в Донецком аэрорту ”. Уводът може да се преразкаже по-набързо. Става дума, че Майданът в Киев е умислен от администрацията на Обама за Украйна да се опълчи на Русия, само че на Порошенко не му стига куражът за тази случка, която ще постави завършек на политическата му кариера.

Само че ястребите във Вашингтон бързат по време на неопределеността в Русия към изборите на 18 март да сблъскат Украйна с Русия. Порошенко имитира интензивност и нагнетява военна неуравновесеност, само че не бърза да работи и прикрива всичко зад войнствена изразителност против „ москалите”. Вероятността обаче марионетката да бъде задвижена до март е доста огромна, тъй като не цяла Украйна е под властта на Порошенко.

Оттук стартира забавната версия на ИА REX, за която е мъчно да се реши дали е единствено дело на създателя Константин Мочар и стоящото зад изданието „ интернационално експертно общество”, или „ някой” услужливо и целеустремено е подсказал главната концепция.

Русия се замъкна чак в Сирия, с цел да избавя един режим със съмнителна известност, че ще остави свои сънародници да ги избиват бандеровци ли? Как може да ги отбрани?

Дойде време за забавната хипотезата на малко известния уебсайт iarex.ru. В центъра стои концепцията съветската авиация да се базира не къде да е, а на летището в Донецк. Сградите са разрушени, само че пистата е цяла. Остава да бъде прибавен „ хибриден подход” като в Сирия, който да блокира реакцията на Запада.

Няма никакви спънки Русия да подари на Южна Осетия избран брой съвременни изтребители Су-30/34 и ударни вертолети, които съветските водачи непосредствено ще откарат в 4-а Гвардейска военна база в Джава или на взаимно употребяваното летище в село Курта. Южноосетинското държавно управление към този момент ще ги чака с флакони боя-спрей с бяло-червено-жълти цветове, като националния байрак. Няма да връчват на водачите и авиоинженерния състав новите документи за идентичност, тъй като те към този момент ще са в джобовете им. От момента на кацането ще стартира изостряне на връзките сред Цхинвали и Киев, след което дребната кавказка република ще изпрати своите доблестни водачи да защитят сънародниците си в Донбас. В Южна Осетия естествено незабавно по зова на 72-хилядното население ще дойдат съветски бойни самолети и ЗРК С-300/400.

Версията е съшита с „ бели конци” ли? През октомври 1983 година Съединени американски щати като изпратиха в Гренада самолетоносача „ Индипендънт”, два вертолетоносача, два танкодесантни кораба и 5000 рейнджъри против 1000 гренадски бойци да не би да съшиваха претекстовете си с „ черни конци”? Русия към този момент не е онази Русия отпреди да отиде в Сирия.

Нещо доста значима: Народният съвет на Донецката национална република на съвещание на 14 декември ратифицира Договора за дружба, съдействие и взаимна помощ сред ДНР и Южна Осетия, подписан през май 2017 година И не на вятъра на последния 14 ноември Владимир Путин се срещна с президента на Южна Осетия Леонид Тибилов, който упорито приказвал за желанието да се причислят към РФ.

Населението на Донбас тръпне в очакване час по-скоро да дойдат Военновъздушни сили и спецназът на „ Южна Осетия”, с цел да спрат войната. За задачата обаче Порошенко би трябвало въпреки и с половин уста да предложения „ осетинците” по подобаващ метод, те са подготвени да му гостуват, до Донбас е по-малко от един час път, някакви си 800 км.

Ганчо КАМЕНАРСКИ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР