Руската гражданка Мария Бутина, обвинена в САЩ, че е действала

...
Руската гражданка Мария Бутина, обвинена в САЩ, че е действала
Коментари Харесай

Рускиня, обявена за таен агент в САЩ, се призна за виновна

Руската гражданка Мария Бутина, упрекната в Съединени американски щати, че е работила като съветски скришен сътрудник, се призна за отговорна за присъединяване в скрит план, заяви Ройтерс.

Снимка: EPA

Бутина се яви във федерален съд във Вашингтон, откакто се съгласи на договорка със следствието, отказвайки се от правосъден развой.
Заподозряха съветски публицист в шпионаж Британска медия популяризира фотография на публицист от държавния канал на Русия, който снимал репортаж наоколо до военна база
Като част от договорката Бутина призна, че се е пробвала да се внедри в Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA) и да предава разследващи сведения за американски политици на върховен съветски държавен чиновник.

Снимка: EPA

Първоначално 30-годишната Бутина, приключила Американския университет във Вашингтон и отстоявала обществено правото на владеене на огнестрелно оръжие, не се признаваше за отговорна. Нейният юрист твърдеше, че тя е просто студентка, която се интересува от подобряването на руско-американските връзки.
Докато чака присъдата си, Бутина ще остане в пандиза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР