Руската генерална прокуратура обяви независимата руска телевизия Дождь за нежелана

...
Руската генерална прокуратура обяви независимата руска телевизия Дождь за нежелана
Коментари Харесай

Русия обяви независимата телевизия Дождь за нежелана организация

Руската генерална прокуратура разгласи самостоятелната съветска телевизия " Дождь " за нежелана организация, с което продължи огромните си репресивни ограничения против новинарски медии и организации, считани за опасност за сигурността на Русия, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Обявяването на " Дождь " за канал, който не може да предава на територията на Русия, излага публицистите, чиновниците и неговите донори на заплаха от предявяване на евентуални наказателни обвинявания.

Телевизия " Дождь ", която постоянно подлага на критика Кремъл, приключи активността си в Русия скоро след началото на войната в Украйна и се реалокира на първо време в Латвия, а по-късно в Нидерландия.

Генералната прокуратура на Русия съобщи, че телевизия " Дождь " е разпространявала екстремистки материали и дискредитирала управляващите.

Независимата телевизия " Дождь " постоянно подлагаше на нападки съветските управляващи, отразявайки съветската политическа съпротива и критикувайки Кремъл. През 2014 година телевизионният канал бе отстранен от съветските кабелни телевизионни системи, откакто направи анкета по въпроса дали феновете считат, че някогашният Съветски съюз е трябвало да капитулира по време на обсадата на Ленинград през Втората международна война, с цел да избави живота на цивилното население.

След това " Дождь " излъчваше стратегиите си на абонаментен интернет уебсайт и по " ЮТюб ".

През последните години Русия методично се насочва към лица и организации, критикуващи Кремъл, и жигосва доста от тях като " задгранични сътрудници ", а някои афишира за " нежелани " по силата на закон от 2015 година, който трансформира участието в такива организации в закононарушение.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР