Руската генерална прокуратура обяви фондация Андрей Сахаров за нежелана организация

...
Руската генерална прокуратура обяви фондация Андрей Сахаров за нежелана организация
Коментари Харесай

Руската прокуратура обяви фондация Андрей Сахаров за нежелана в Русия


Руската генерална прокуратура разгласи фондация " Андрей Сахаров " за нежелана организация в страната, съобщи ТАСС, като се базира на известие в уеб страницата на службата.

" На 23 януари, вследствие на проучване на постъпилите материали, генералната прокуратура на Руската федерация взе решение активността на задграничната неправителствена организация The Andrei Sakharov foundation (фондация " Андрей Сахаров " ), да бъде оповестена за нежелателна ", се споделя в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

Прокуратурата смята, че активността на въпросната фондация " съставлява опасност против основите на конституционния строй и сигурността на Русия ".

Благотворителната фондация е била основана през 2021 година за запазване на наследството на Андрей Сахаров - физик, лауреат на Нобелова премия за мир и бранител на човешките права.

На уеб страницата на фондацията се показва, че тя присъжда годишни стипендии на спечелилите в конкурс за студенти и докторанти във физическия факултет на Московския държавен университет и Московския институт по физика и технологии, с цел да подкрепи развиването на образованието в Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР