Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола призова Европа да предостави

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола призова Европа да предостави
Коментари Харесай

Мецола в Киев: Европа трябва да осигури обещаната помощ на Украйна

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола прикани Европа да даде обещаната помощ за Украйна и да усили поддръжката.

В Деня на Европа тя беше в Киев, с цел да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски, който похвали европейските старания. Държавният глава обаче предизвести, че Русия е употребила забавянето, с цел да набере скорост на бойното поле.

„ С болежка осъзнаваме, че Украйна незабавно се нуждае от повече съоръжение и системи за противовъздушна защита, с цел да се отбрани от агресора “, съобщи Мецола, представена от Укринформ.

Украински публични лица и бойци нееднократно са предупреждавали, че им липсват муниции, с цел да се защитят от продължителните съветски набези.

„ Ние, европейците, би трябвало да реализираме резултати, да поемем отговорност и да засилим поддръжката си “, сподели ръководителят на Екологичен потенциал.

На 8 май държавите-членки на Европейски Съюз се споразумяха да употребяват милиарди евро от облагите от замразените активи на съветската централна банка за въоръжаване на Украйна и за финансиране на следвоенното ѝ възобновяване.

Европейски Съюз също по този начин обещаваше да даде на Украйна един милион снаряда до март 2024 година, само че не извърши тази цел.

„ Имаше доставки - и още един път благодаря на Бога и на вас - само че не в количеството, което беше гласувано “, напомни Зеленски.

Украинските войски ще бъдат в положение да спрат самодейността на Русия в източната част на страната незабавно след идването на помощта, сподели той, като в същото време предизвести, че Русия се възползва от всяко закъснение.

Зеленски похвали увеличението на вътрешното произвеждане на оръжия в Украйна.

Двамата с Мецола дадоха конференция в Киев.

В края ѝ прозвучаха сирени за въздушно нахлуване.

„ Това е същинското отношение на Русия към мира. Истинското отношение на Русия към битката с нацизма. " - акцентира Володимир Зеленски. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР