Руската федерация целенасочено се опитва да наруши сеитбената кампания в

...
Руската федерация целенасочено се опитва да наруши сеитбената кампания в
Коментари Харесай

Украйна обвини Русия, че целенасочено проваля сеитбата

Руската федерация целеустремено се пробва да наруши сеитбената акция в Украйна, съобщи министърът без портфейл от украинското държавно управление Олег Немчинов, представен от УНИАН.

" Посевната акция ще бъде изключителна, защото се организира освен в подтекста на въоръжена експанзия, само че и на фона на целенасочената политика на Руската федерация за заличаване на инфраструктурата на селското стопанство, тъй като за никого не е загадка, че ударите по петролните хранилища, които Русия нанесе през последните няколко дни, в действителност са удари по сеитбата (Русия споделя, че нанася удари по петролните хранилища, с цел да попречва доставките на горивото за армията-бел.ред.).Русия желае да не засяваме земеделските земи, които към момента имаме в следената от нас територия. Искат да провокират филантропична злополука в страните от Север. Африка, Арабския Изток и другите ни обичайни контрагенти, където доставяме зърно, и по този метод да създадем точка на геополитическа борба с условния Запад ", сподели той и добави, че държавното управление ще поддържа родните фермери, тъй че те въпреки всичко да проведат сеитбената акция.

По-рано беше обявено, че в Украйна са образувани хранителни ресурси за две години.
 Конфликтът в Украйна заплашва реколтата
Конфликтът в Украйна заплашва реколтата

Има дефицит и на семена и торове

Износът на пшеница от Украйна и Русия, които с ъставляват жизненоважна част от международните доставки на храни ,, която не позволява корабите да изоставен черноморските пристанища , съобщи тази седмица най-големият немски търговец на селскостопански артикули BayWa, представен от Дойче Веле.

Развитието на събитията повдига въпроси какъв брой зърно ще може да създаде Украйна тази година заради спора. В същото време Русия даде обещание да отвърне на западните наказания, които засегнаха тежко нейната стопанска система.

Предполага се, че ограничението на износа на пшеница и торове е преди всичко в листата на Москва , което може да има спомагателни последствия за международното предложение на храни и за повишението на техните цени. По-рано денем ръководителят на Държавната дума на Русия предложи износът на зърно в отговор на западните наказания.

Пшеницата всекидневно се сее през есента, като развиването й стопира през зимния сезон. Преди кълновете да се върнат към живот напролет, обаче, фермерите нормално разпръскват тор, който усилва експоненциално добива.

Но украинските фермери, които създадоха рекордна годишна продукция от зърнени култури предходната година , споделят, че в този момент не им доближават торове, както и пестициди и хербициди. И даже да имат задоволително от тези материали, те нямат задоволително гориво , с цел да подкарат селскостопанските машини.
 Продоволствена рецесия заплашва света
Продоволствена рецесия заплашва света

Все повече страни лимитират износа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР