Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) задържа ЛГБТ активист за

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) задържа ЛГБТ активист за
Коментари Харесай

Руската Федерална служба за сигурност задържа ЛГБТ активист за държавна измяна

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) задържа ЛГБТ деятел за държавна измяна, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Като се базира на представители на Федералната работа за сигурност, ТАСС заяви, че въпросният човек е правил доброволческа активност за правозащитната организация „ ОВД-Инфо “ и е дарявал пари на украинската войска.

Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери тази информация посредством самостоятелен източник.

Арестуваният деятел преди време се е подложил на интервенция за промяна на пола, отбелязва ТАСС.

„ ФСС на Руската федерация пресече незаконна активност на жител на Русия, гражданин на Орловска област, забъркан в държавна измяна под формата на оказване на финансова помощ на въоръжените сили на Украйна, ориентирана против сигурността на Русия “, оповестиха от пресцентъра на ФСС.

„ Установено е, че деятелят от ЛГБТ общността, сменил по-рано половата си принадлежност от жена на мъж, е доброволец на правозащитния медиен план „ ОВД-Инфо “ - разгласен от Руската федерация за „ задграничен сътрудник “ - и като админ на антируския информативен източник е осъществил безналичен паричен превод на сметката на кредитно-финансови организации в Украйна за оказване на помощ на украинските въоръжени сили “, написа още в изказването.

Срещу арестувания в следствения арест на ръководството на ФСС е формирано наказателно дело по Член 275 от Наказателния кодекс на Руската федерация (държавна измяна), който планува 20 години затвор и даже доживотна присъда. Разследването продължава, показва ТАСС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР