Руската енергийна компания Новатек поднови товаренето на гориво в сряда

...
Руската енергийна компания Новатек поднови товаренето на гориво в сряда
Коментари Харесай

Подновява се частично работата на терминала в Уст-Луга

Руската енергийна компания " Новатек " възобнови товаренето на гориво в сряда на своя терминал Уст-Луга в Ленинградска област, който, заяви Ройтерс, базирайки се на източници от промишлеността и данни от London Stock Exchange Group (LSEG).

Пожарът в терминала в Уст-Луга, чието потушаване лиши повече от ден, съгласно Ройтерс, освен засегна износа на съветски горива, само че и усили несигурността на енергийните пазари , към този момент склонни към геополитически разтърсвания, в това число във връзка със събитията в Червено море, където хусите нападат търговски кораби.

Сега, както написа организацията, горивото се зарежда на танкерите Minerva Julie и Chrystal Arctic. " Новатек " не отговори на искане за коментар.

Компанията съобщи в неделя, че е била принудена да спре някои интервенции в своя голям терминал за експорт на гориво в Балтийско море заради пожар, който украинските медии оповестиха, че е почнал след офанзива с дрон (компанията сподели в изказване, че това е " външно влияние " ).

Анализатори споделят, че, макар че предварителните интервенции може да стартират скоро, написа Ройтерс.

Според LSEG през 2023 година 5,2 милиона тона нафта са били изпратени от пристанището на Уст-Луга за Азия, от които 2,8 милиона тона идват от терминала на " Новатек ". Комплексът за фракциониране и претоварване на постоянен газов кондензат преработва газовия кондензат в лека и тежка нафта, керосин, дизелова секта и съставен елемент за корабно гориво (мазут), изнасяни по море, написа Интерфакс.
 Четири украински дрона над Орловска област
Четири украински дрона над Орловска област

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР