Руската авиация се опитва да унищожи резервите на КиевОт началото

...
Руската авиация се опитва да унищожи резервите на КиевОт началото
Коментари Харесай

Въоръжените сили на Украйна изместиха посоката на главния удар и промениха тактиката

Руската авиация се пробва да унищожи запасите на Киев

От началото на украинското „ огромно нахлуване “ върви втората седмица. Засега можем да кажем, че ВСУ не съумяха в блицкрига. Въпреки това благодарение на НАТО, Киев натрупа доста запаси и опитите за пробив на нашия фронт ще продължат и през идващите дни. И може би ще бъдат даже по-силни от преди.

Най-важното събитие от миналото денонощие беше мощния удар на съветските Върховен касационен съд в тила на врага. Ударите бяха нанесени първо по най-близките фронтови тилови региони в региона на Днепропетровска, Запорожка, Донецка и Харковска области. Тогава стратегическата авиация стартира да работи с крилати ракети. Бяха включени също и дроновете-камикадзе " Геран-2 ".

Ударите са нанесени по военни цели освен в централните, само че и в западните региони на Украйна. На първо място, в местата за струпване на запаси и хранилища с муниции. Това е направено за минимизиране на ударните качества на частите на въоръжените сили на Украйна, които се възнамерява да бъдат включени в настъплението в най-скоро време.

Що се отнася до самата фронтова линия, съгласно канала Militarist, в региона на Запорожие е станало малко по-тихо. И макар че съветската войска продължава да нанася удари с ракетни установки, артилерия и авиация по украинските позиции, въоръжените сили на Украйна стопираха необятното нахлуване в този сектор от линията на прикосновение. Преди всичко поради доста огромните човешки загуби.

По данни от терена, за последните осем дни загубите на въоръжените сили на Украйна са доближили 12 хиляди души, до момента в който загубите на съветските войски са в пъти по-малко. Това се дължи на обстоятелството, че главната част от украинските загуби се падат на украинските механизирани елементи, които се пробват да преминат не както до момента през жилищни квартали, а през минни полета и открити площи под нашия мощен огън.

По данни на нашите военни, съдейки по радиопрехващанията, в някои елементи на въоръжените сили на Украйна има вълнения, бойците отхвърлят да преминат в нахлуване. Въпреки това украинското командване продължава да се готви за нова, още по-мащабна офанзива.

Според военния блогър Юрий Подоляка като цяло през последните дни обстановката на фронта стартира да се трансформира към по-добро за нас. Нашите войски започнаха да изтласкват врага в тези региони, където преди този момент той имаше прочут, въпреки и стеснен триумф.

Още на 12 юни, а по-късно през цялата нощ на 12 против 13, нашите войски от запаса, намиращи се южно от Велика Новоселка, започнаха да контраатакуват врага от две направления по едно и също време, пробвайки се да изтласкат врага от тези позиции, които бяха изгубили предния ден. В резултат на това стигнахме до линията над село Сторожевое.

В същото време нашите войски нанесоха удар от Новодонецк. Там те изтласкаха врага от Холмов. Така врагът попадна в нещо като клещи. Цялата вечер нощес врагът се опитваше да отбрани " триъгълника ": Благодатное - Сторожевое - Макаровка. Тук се втурнаха нови подкрепления, въоръжените сили на Украйна се пробваха да извършат контраатаки.

Но в този момент тази вражеска формация последователно се свива от три страни. Артилерията и авиацията на нашите войски му нанесоха огнево проваляне. Освен това времето се усъвършенства, а и авиацията стартира да работи по-интензивно. Всичко това води до напредването на нашите елементи напред и до доста обилни загуби на ВСУ.

При това толкоз обилни, акцентира Юрий Подоляка, че „ предходната нощ, съдейки по дейностите на съперника, той реши да прегрупира и трансферира две бригади, по-рано „ облъскани “ в предходните боеве, към Велико-Новоселовското направление, като по този метод да укрепи фронта на личната си отбрана. " Тоест в тази област в този момент се води доста мощна насрещна борба.

Друго значимо направление, където врагът преди този момент е правил дейни офанзиви, е Ореховското. Тук, съгласно нашето разузнаване, продължава Подоляка, врагът е приключил прегрупирането като цяло, като е събрал много внушителна ударна мощ - 8 бригади и повече от 200 танка.

Явно в идващите няколко дни, а може би и часове, той ще направи нов опит да пробие защитата на нашата 42-ра бригада и цялата отбранителна зона на 58-а общовойскова войска, с цел да се върне към първичния проект, според който има намерение да пробие това направление на фронтовата линия за по-нататъшно нахлуване към Мелитопол, Бердянск и Крим.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР