Руската армия възнамерява да установи пълен контрол над Донбас по

...
Руската армия възнамерява да установи пълен контрол над Донбас по
Коментари Харесай

Руската армия смята да установи пълен контрол над Донбас във втората фаза на войната

Руската войска има намерение да откри цялостен надзор над Донбас по време на втория стадий на нахлуването в Украйна. Генерал-майор Рустам Минекаев, заместник-командир на войските на Централния боен окръг (ЦВО), съобщи това на годишната среща на Съюза на отбранителната индустрия на Свердловска област.

" От началото на втората фаза, която стартира безусловно преди два дни, една от дилемите на съветската войска е да откри цялостен надзор над Донбас и Южна Украйна ", сподели той.

Контролът на съветските въоръжени сили над Донбас ще сътвори сухопътен кулоар към Крим, акцентира Минекаев.

" Това ще разреши да се прокара сухопътен кулоар към Крим, както и да се влияе на жизненоважни обекти на украинските военни сили, черноморските пристанища, през които се реализират доставки на селскостопански и металургични артикули за други страни ", съобщи заместник-командирът.

" Контролът над южната част на Украйна е още един излаз към Приднестровието, където има доказателства за угнетяване на рускоезичното население. Очевидно е, че в този момент сме във война с целия свят, както беше по време на Великата отечествена война, когато цяла Европа, целият свят беше против нас. И в този момент е същото - те в никакъв случай не са харесвали Русия ", добави той.

Минекаев акцентира, че техническото предимство на съветската войска над украинските въоръжени сили на сушата, в морето и във въздушното пространство е явно.

" Руските въоръжени сили нямат жертви при нанасянето на удари. Това подкопава бойния дух на украинските въоръжени сили повече от всичко друго. Техническото предимство на съветската войска на сушата, в морето и във въздушното пространство стана явно ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР