Руската армия успешно развива настъпление в района на Авдеевка. Участват

...
Руската армия успешно развива настъпление в района на Авдеевка. Участват
Коментари Харесай

Русия създава нов котел за ВСУ в Донбас

Руската войска сполучливо развива нахлуване в региона на Авдеевка. Участват щурмова авиация, оръдия и реактивна артилерия. Наблюдатели регистрират най-мощната артилерийска подготовка за цялата СВО, която нарушава ротацията на ВСУ. Какво значи активизирането на съветските въоръжени сили в този сектор на фронта и до какви последици може да докара?

През последните 24 часа съветската войска е унищожила минимум два противников укрепени региона в Авдеевка, ВСУ понасят загуби в убити и ранени. Унищожени са и до 20 единици вражеска техника. Както сподели във вторник Ян Гагин, консултант на ръководителя на ДНР Денис Пушилин, артилерийските удари по позициите на ВСУ сега не престават покрай Авдеевка.

В настъплението, което се организира през последните няколко дни, интензивно се включва съветската щурмова авиация. В края на предходната седмица бяха унищожени информационен център и пункт за краткотрайно разполагане на ВСУ.

Според военни репортери, позициите на ВСУ в Авдеевка са били нанесени най-мощния удар за целия интервал на СВО, работят ракетна и цевна артилерия. Градът е затрупан с черен пушек от мощни пожари. Пожар е зародил и на територията на недействащия коксов цех в Авдеевка.

Възможно е ВСУ да са били сюрпризирани при опит за ротация на личния състав. Както написа военният сътрудник Александър Коц в канала си в “Телеграм ”, във вторник сутринта бяха осъществени офанзиви против командни пунктове, хранилища с гориво и муниции. „ Тоест това не е елементарен отговор “, споделя Коц.

Според редица обществени известия, сутринта съветските бойци са пробили защитата на съперника на северния фланг при село Бердич. Според канал „ Архангел на спецназ “ при Авдеевка се е провела най-мощната артилерийска подготовка за цялата СВО, авиацията е бомбардирана с ФАБ, летят „ Градове “ и „ Смерч “, гърмят минохвъргачки и ПТРК.

Според 105-ти пехотен полк на Народното опълчение на ДНР съветските бойци са подхванали контраофанзива от южния фланг на Авдеевския сектор на фронта - и обстановката води до основаването на казан. Украинската войска беше отблъсната на стотици метри, а някои елементи на ВСУ са останали без муниции.

Авдеевка е северно предградие на Донецк, което през последните осем години беше превърнато от украинските сили за сигурност в мощен укрепен регион. От територията на града ВСУ обстрелват мирните квартали на столицата на ДНР. В края на септември Пушилин рапортува за подобряването на съветските позиции на Авдеевския сектор на фронта и разширението на сивата зона в града.

„ ВСУ приготвят опорните си пунктове край Авдеевка от доста години. Те запълниха позициите си с бетон - и в този момент това е мощна отбранителна единица. Авдеевският коксов цех също се приготвяше за защита “, отбелязва Анатолий Матвийчук, пенсиониран полковник и някогашен офицер от специфичните сили.

Експертът акцентира, че Авдеевка е един от тези центрове, откъдето ВСУ постоянно нападат Донецк, и поради географските особености на региона, постройките и други нюанси, съветската формация войски „ не може да се приближи до града по никакъв метод “. Сега обаче наподобява, че обстановката се трансформира и самодейността в този сектор на фронта минава към съветските въоръжени сили. Целта е да се отхвърлен вражеските войски от Донецк.

Има обаче няколко версии за какво е решено да се засилят боевете към Авдеевка тъкмо в този момент. „ По-рано се появи информация, че в Авдеевския коксохимически цех има токсични субстанции. Ако бъде ударен, всичко може да бъде инфектирано и това ще задържи нашите войски. Но откакто организирахме разузнаване, се убедихме, че дяволът не е толкоз заплашителен, колкото го разказват “, прибавя Алексей Леонков, боен специалист.

Освен това, с помощта на задълбочено разузнаване, бяха конкретизирани данните за положението на отбранителните уреди и огневите качества на ВСУ. „ Целта на сегашната интервенция е да затворим изцяло региона. Следователно тези военнослужещи от съперника, които останат в града, ще имат късмет или да го изоставен допустимо най-бързо, или по-късно да разчитат на милостта на ориста - да се предадат или да загинат “, предизвестява източникът. Матвийчук споделя, че съветската войска не щурмува, а „ просто унищожава противников цели в града, изравнява ги със земята, обгръща въоръжените сили на Украйна по фланговете, като по този метод основава условия за обграждане, казан “.

Той също по този начин разсея опасенията на някои наблюдаващи, че заради изобилието от подземни уреди и проходи Авдеевка може да бъде укрепена като “Азовстал ” в Мариупол. „ Ако врагът не е малоумен, той би трябвало да разбере какво се случва по фланговете му. И тук има два разновидността: той ще се съобщи или ще напусне бойното поле. Така ще освободим това населено място. Взехме подземните структури в Мариупол, Артьомовск, Соледар. Конструкциите край Авдеевка даже са несъответствуващи за задачата, те не могат да основат такава мощна отбрана, каквато биха желали ВСУ “, убеден е събеседникът.

Експертите са единомислещи в едно: главната цел на интервенцията край Авдеевка е да направи по-безопасен живота на хората в Донецк. „ Отдалечаваме вражеската артилерия от Донецк. Изравняването на фронта ни разрешава да прехвърлим сили за по-нататъшен напън върху съперника към Краматорск и Славянск “, сподели полковникът в оставка.

Леонков е склонен, че след освобождението на Авдеевка обстрелът на Донецк „ няма да бъде толкоз натоварен или ще спре изцяло “. „ Авдеевка е един от основните отбранителни възли на Украйна. Малко евентуално е те да основат нещо сходно в бъдеще. От самото начало на СВО Авдеевка беше костелив, бетонен орех за разтрошаване. Но в случай че обитаемото място бъде освободено, това ще се отрази на отбранителните качества на съперника в този сектор на фронта “, уверен е специалистът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР